OKKUPERT: Henrik Mestad som statsminister Jesper Berg og  Janne Heltberg som statssekretær Anita Rygg.
OKKUPERT: Henrik Mestad som statsminister Jesper Berg og Janne Heltberg som statssekretær Anita Rygg. (Foto: Aksel Jermstad, TV 2)

«Okkupert» vant regi-pris på europeisk TV-fest. Denne uka får serien møte tyske og franske seere

- Overbevist om at den får et langt liv, sier TV 2s dramasjef.

  • Endret

Oslo (NTB): Regissør av den omdiskuterte dramaserien «Okkupert», Erik Skjoldbjærg, gikk av med prisen for beste regi under Roma Fiction Fest i Italia.

I samme kategori deltok blant annet de mye omtalte seriene «Mr. Robot» og «The Man in the High Castle».

– Jeg kjenner en barnlig glede over å vinne priser. Det er fint å få bekreftet at Okkupert kan hevde seg i konkurranse med de beste amerikanske, engelske og danske tv-seriene, sier prisvinneren Erik Skjoldbjærg.

Dette blir den andre store konkurransen hvor TV 2-serien går av med en seier. I oktober i år ble den også tildelt prisen for New Creators Award 2015 under den prestisjefylte, tyske filmfestivalen Mannheim Heidelberg.

PS! Samtidig raser seertallene: Siste episode - som var i konkurranse mot landskampen - fikk bare 285.000 seere, melder Dagbladet.no. TV 2 mener imidlertid at mange vil se den i opptak eller på TV 2 Sumo, og snitt-tallet så langt på «total screen rating» har vært på 656.000 seere.

Produsentene Marian Gray og Gudny Hummelvoll i Yellow Bird er glade for den internasjonale anerkjennelsen, og ser fram til den tyske og franske premieren for dramaserien på torsdag.

TV 2s dramasjef Christopher Haug ser også fram mot å presentere serien i det internasjonale markedet.

– Vi har hele veien ment at Okkupert er en kvalitetsmessig sterk serie, som det er lagt ned stort arbeid og betydelig talent i. Vi er stolte av den, og vi er overbevist om at den kommer til å ha et langt liv både internasjonalt og på TV 2 Sumo, sier han.

Til toppen