Konsernsjef i NHST, Hege Yli Melhus Ask, erkjenner at 2019 har vært et vanskelig år, men ser positivt på 2020.
Konsernsjef i NHST, Hege Yli Melhus Ask, erkjenner at 2019 har vært et vanskelig år, men ser positivt på 2020. (Foto: Eira Lie Jor)

Nedbemanningen kostet DN- og Morgenbladet-eier NHST dyrt: Halverer resultatet

– 2019-resultatet er svakt. Men det som er positivt er utviklingen og det underliggende resultatet, sier konsernsjef Hege Yli Melhus Ask til Medier24.

DN- og Morgenbladet-eier NHST leverte fredag tall for fjerde kvartal i 2019 som viser et økt underskudd og en halvering av resultatet - noe som følger de svake tallene for tredje kvartal

Omsetningen endte på 318,3 millioner kroner. Det tilsvarende tallet for samme periode i 2018 var 331 millioner kroner.  Driftsresultatet før avskrivninger endte på sin side på 5,3 millioner kroner - sammenlignet med 11,4 millioner for tilsvarende periode i 2018. 

Det totale årsresultatet for hele 2019 endte på minus 38,6 millioner kroner - mot 14,8 millioner kroner i 2018. 

Konsernsjef Hege Yli Melhus Ask i NHST Media Group erkjenner at det er dårlige tall, men hun mener likevel det er grunn til optimisme for 2020. 

– 2019-resultatet er svakt. Det er det ingen tvil om. Men det som er positivt er utviklingen og det underliggende resultatet, sier hun til Medier24.

NHST Media Groups lokaler i Oslo, med blant annet Dagens Næringsliv og Morgenbladet.
NHST Media Groups lokaler i Oslo, med blant annet Dagens Næringsliv og Morgenbladet. Foto: Jan Magnus Weiberg-Aurdal

– Vi ser også en god utvikling i inntektene fra de digitale abonnementene. Vi er godt rustet for tiden fremover, sier hun.

Ask påpeker at det primært er engangskostnadene knyttet til fjorårets nedbemanning som sørger for det dårlige resultatet.  I fjor høst ble hele 25 årsverk i Dagens Næringsliv kuttet, mens også Morgenbladet var gjennom kutt.

Lavere annonseinntekter for de nordiske publikasjonene spiller også inn. 

– Ser man bort fra engangskostnadene, så er det en bedring på 23 millioner. Sluttpakkene utgjorde totalt i 2019 43 millioner kroner, og i fjerde kvartal 22 millioner kroner, sier Ask.

– Sett bort fra de kostnadene så hadde vi endt på 4 millioner i pluss, påpeker hun.

Ask innrømmer likevel at 2019 var et svært tøft år for konsernet. 

– 2019 var et utfordrende år. Jeg er både imponert og stolt av medarbeiderne våre. De har klart å stå i det, og samtidig levert veldig god journalistikk og brukeropplevelser, sier Ask.

Til toppen