Journalistene Ola Haram og Christina Quist er fast ansatt i VG.
Journalistene Ola Haram og Christina Quist er fast ansatt i VG. (Bilde: Gard L. Michalsen / VG)

FOLK

Ola Haram forlater TV 2 for å bli journalist i VG. Avisen ansetter også Christina Quist og satser tungt på krimjournalistikk

- Dette er to flinke folk som vi er glade for å ha med å laget, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG.

VG har gjort to ansettelser i dag:

TV 2s Ola Haram har takket ja til fast jobb - og det samme har Christina Quist. Sistnevnte var midlertidig ansatt i avisen frem til nå.

- Vi lyste i utgangspunktet ut en stilling, men vi mente å ha to såpass gode kandidater at det var riktig å gi begge et tilbud om jobb. I det ligger det at vi satser tungt på nyheter og vil styrke krimjobbingen vår ytterligere, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken til Medier24.

Quist har tidligere jobbet fem år i Lindenes Avis og var en kort periode i Tolletaten før hun havnet tilbake i avisen som hun nå blir fast ansatt i.

- Jeg har fått drømmejobben min, så dette er helt fantastisk. VG er stedet jeg vil være, så det å få fast jobb her, det føles riktig sier hun.

Quist har journalistutdanning fra NLA Mediehøgskolen Gimlekollen.

Den profilerte krimjournalisten Ola Haram kommer fra stillingen som krimjournalist i TV 2 Nyhetene, der han har vært fast ansatt siden 1. august 2014.

Journalisten har sittet flere år i SKUP-styret og er en del av gravenettverket ICIJ. Han har erfaring fra nettopp VG, NRK og flere internasjonale medier.

- Jeg gleder meg til å begynne i et mediehus med store journalistiske ambisjoner og mange dyktige kolleger. Samtidig er det trist å forlate gode venner i TV 2, sier Haram til Medier24.

- Dette er to flinke folk som vi er glade for å ha med å laget, sier Håndlykken.

Til toppen