Ola Stenberg blir produktdirektør i VG: – Må være paranoid om at verden endrer seg raskt
(Ole Alexander Saue)

FOLK

Ola Stenberg blir produktdirektør i VG: – Må være paranoid om at verden endrer seg raskt

– Det kiler i magen av hva vi kan få til, sier Ola Stenberg til Medier24. 

Ola Stenberg går fra rollen som utviklingsredaktør i VG til produktdirektør i samme mediehus, skriver VG i en pressemelding. Rollen han nå går inn i er nyopprettet, og han vil tilhøre lederguppen i Schibsted News Media Product and Tech samt i VGs ledergruppe.

Nå vil fokuset rettes mer mot både VG, Schibsted, og søsteravisene, som helhet, ifølge Stenberg.

– Kombinasjonen av min tidligere jobb, med utvikling knyttet til innhold og redaksjonelle valg, og min nye jobb med produktutvikling og brukeropplevelser blir avgjørende.

– Det kiler i magen av hva mer vi kan få til, sier Stenberg til Medier24.

Stenberg peker videre på VGs unike posisjon i Norge, som landets ledende avis på nett og som landets mest besøkte nettside. Likevel er det ikke rom for å live på lauvbærene, skal vi tro Stenberg.

– En må være paranoid om at verden endrer seg raskt, sier han.

Laila Dahlen, produktdirektør i Schibsted News Media, er glad for å få Stenberg med på laget i ny rolle. 

– Jeg er veldig glad for at Ola har takket ja til denne jobben. Han har en lidenskap både for produkt og VG, han har et strategisk hode og sterke lederegenskaper. Nå får han en sentral rolle i produktledergruppen, og skal manøvrere VGs digitale produkter i en krevende tid, slik at vi kan bidra til å befeste posisjonen som Norges førstevalg som nyhetsdestinasjon. Ola blir en viktig stemme og brobygger mellom VG, VGs brukere og produkt- og teknologi-teamene i Schibsted, sier Laila Dahlen, som selv er fersk produktdirektør i Schibsted News Media, og nå blir Ola Stenbergs leder i meldingen. 

Gard Steiro, ansvarlig redaktør i VG, mener Stenberg er rette mann for jobben. 

– Ola har lang erfaring som journalist og redaktør. Han er en nyskapende, engasjert og moderne medieleder. I tillegg har han et usedvanlig godt digitalhode. Dette er egenskaper jeg er sikker på at vil bidra til å styrke produktutviklingen både i VG og resten av Schibsted, sier han.

Steiro kommer nå til å lyse ut Stenbergs nåværende stilling som utviklingsredaktør, står det i meldingen.

– Hvorfor tror du at du har fått jobben, Stenberg?

– Jeg liker å tro at det handler om at jeg har et brennende engasjement for at journalistikken skal vinne, sier Stenberg.

– VG har utvilsomt som ambisjon å være folkets ledende nyhetsdestinasjon. Den posisjonen vinner vi ikke om vi ikke er blant de beste på produktutvikling, legger han til.

I miksen peker han både på gravejournalistikk og engasjerende innhold for unge.

Til toppen