Ole Alexander Saue, nå journalist hos iLaks.no.

Ole Alexander Saue (23) har fått fast jobb som oppdrettsjournalist

Fast ansatt som journalist i bransjenettstedet iLaks.no. - Trives som journalist i en nisjeavis hvor jeg får spesialisere meg, sier han.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Ole Alexander Saue (23) har fått fast jobb som journalist hos iLaks, etter et kort vikariat tidligere i høst. Han har for tiden hjemmekontor på Stord, men flytter til Bergen og skal jobbe fra redaksjonens nye lokaler i Media City fra 1. januar. 

- Dekningsområdet er naturlig nok oppdrettsbransjen og laksens verdikjede. Jeg hadde lite erfaring med oppdrett fra før, men trives som journalist i en nisjeavis hvor jeg får spesialisert meg, sier Saue.

23-åringen fullførte i fjor en bachelor i sportsjournalistikk ved University of East London, og tok så et årsstudium med samfunnsfag og historie ved Høgskulen på Vestlandet i Sogndal. 

Han har hatt ulike sommerjobber i TV HaugalandSunnhordland og United.no - og kunne altså i høst gå rett inn i fast stilling etter fullført utdannelse. 

- Jeg føler meg heldig, sier den unge journalisten, som ikke har gått én dag arbeidsledig etter endt utdanning i mai.

- Hvilke tips har du til andre studenter og unge journalister?

- Jeg skal være forsiktig med å gi andre tips, men fant raskt ut at jeg ville lære meg både foto og video for å stikke meg ut. I tillegg brukte jeg en del penger på fotoutstyr, og frilanset så ofte jeg kunne. 

- Aldri vær redd for å begi deg ut på ukjente saksfelt. Jeg tror allsidig og flerfunksjonelle journalister blir satt pris på i dag. Min plan var egentlig å jobbe med fotball. Men jeg fant raskt ut at jeg måtte utvide kompetansespekteret mitt. Og nå kan jeg for eksempel mer om oppdrettspolitikk enn fotballøkonomi, sier Saue. 

Powered by Labrador CMS