Ole Alexander Saue, nå journalist hos iLaks.no.
Ole Alexander Saue, nå journalist hos iLaks.no. (Foto: Henrik Mundal Andreassen / Mediehuset Sunnhordland)

FOLK

Ole Alexander Saue (23) har fått fast jobb som oppdrettsjournalist

Fast ansatt som journalist i bransjenettstedet iLaks.no. - Trives som journalist i en nisjeavis hvor jeg får spesialisere meg, sier han.

Ole Alexander Saue (23) har fått fast jobb som journalist hos iLaks, etter et kort vikariat tidligere i høst. Han har for tiden hjemmekontor på Stord, men flytter til Bergen og skal jobbe fra redaksjonens nye lokaler i Media City fra 1. januar. 

- Dekningsområdet er naturlig nok oppdrettsbransjen og laksens verdikjede. Jeg hadde lite erfaring med oppdrett fra før, men trives som journalist i en nisjeavis hvor jeg får spesialisert meg, sier Saue.

23-åringen fullførte i fjor en bachelor i sportsjournalistikk ved University of East London, og tok så et årsstudium med samfunnsfag og historie ved Høgskulen på Vestlandet i Sogndal. 

Han har hatt ulike sommerjobber i TV HaugalandSunnhordland og United.no - og kunne altså i høst gå rett inn i fast stilling etter fullført utdannelse. 

- Jeg føler meg heldig, sier den unge journalisten, som ikke har gått én dag arbeidsledig etter endt utdanning i mai.

- Hvilke tips har du til andre studenter og unge journalister?

- Jeg skal være forsiktig med å gi andre tips, men fant raskt ut at jeg ville lære meg både foto og video for å stikke meg ut. I tillegg brukte jeg en del penger på fotoutstyr, og frilanset så ofte jeg kunne. 

- Aldri vær redd for å begi deg ut på ukjente saksfelt. Jeg tror allsidig og flerfunksjonelle journalister blir satt pris på i dag. Min plan var egentlig å jobbe med fotball. Men jeg fant raskt ut at jeg måtte utvide kompetansespekteret mitt. Og nå kan jeg for eksempel mer om oppdrettspolitikk enn fotballøkonomi, sier Saue. 

Til toppen