Har man 60 år i samme firma, kan man kalles rutinert og en kontinuitetsbærer. Her er Ole Erik Eier blant maskiner og gammelt utstyr som enn så lenge står i Raumnesgården.
(Foto: Jan Erik Hæhre, Raumnes)
Har man 60 år i samme firma, kan man kalles rutinert og en kontinuitetsbærer. Her er Ole Erik Eier blant maskiner og gammelt utstyr som enn så lenge står i Raumnesgården. (Foto: Jan Erik Hæhre, Raumnes) (Bilde: )

Ole Erik ble ansatt i 1955. Han går fortsatt på jobb for å levere til avisa.

En historie for deg som husker yrkestittelen «faktor».

Det er Raumnes.no som forteller historien om Ole Erik Eier, som hadde sin første arbeidsdag i Raumnes for 60 år siden.

Det vil si; han begynte å henge i avisen før det, og vokste opp i blyosen på trykkeriet. Faren Egil var nemlig med på oppstarten av avisa i 1947.

Men først som 16-åring fikk Ole Erik kontrakt og betalt for jobben. Siden fikk han fagbrev som typograf og var med på mange revolusjoner. En tid var han «faktor», eller teknisk sjef som det heter i dag. Og 76-åringen har aldri angret på at han forble i Raumes.

- Det har jo vært andre tilbud, ikke minst ville alle i bransjen til Aftenposten. Det var der de tjente best. Men det er ikke bare lønna som teller, sier Ole Erik til Raumnes.

Han har vært på overgangen til offset og fargetrykk. Fra format til tabloid. Og i 2004 la avisa ned sitt trykkeri.

Men selv om Ole formelt ble pensjonist, har han ikke sluttet å jobbe for avisa:

Han møter fortsatt på kontoret, lager avisas populære sider om lokalhistorie - og har mye kontakt med leserne.

– Jeg har en generell interesse for lokalhistorie, og dette kan jeg bruke på denne siden. Det er et privilegium å være pensjonist og samtidig få jobbe i dette miljøet, sier han om jobbingen i Raumnes.

Til toppen