Ole Rune Hætta, redaktør i NRK Sápmi
Ole Rune Hætta, redaktør i NRK Sápmi (Skjermbilde: Samiske nyheter Oddasat)

Ole Rune Hætta går av som redaktør i NRK Sápmi

Fra 1. februar går Ole Rune Hætta fra å være redaktør for kultur og underholdning i NRK Sápmi til å bli prosjektleder, melder NRK i en pressemelding.

Mandag orienterte direktør Mona Solbakk i NRK Sápmi redaksjonen om at Hætta ikke lenger vil være redaktør for kultur og underholdning, heter det i pressemeldingen. 

Han skal i stedet være prosjektleder for to større prosjekter i samme divisjon, nemlig å lede et organisasjonsutviklingsprosjekt i divisjonen, og samtidig lede arbeidet med en ny nasjonal serie som er under utvikling.  

– Jeg vil takke Ole Rune for innsatsen som redaktør. Han har vært veldig viktig for utviklinga av NRK Sápmi. Han er opptatt av fornyelse og utvikling, samtidig som han er solid forankret i våre verdier om å bevare samiske språk og kultur.  Når han nå velger å slutte som redaktør, så er jeg veldig glad for at Ole Rune går inn i disse prosjektene. Dette er to prestisjeprosjekter som det er viktige at vi lykkes med, sier Solbakk i pressemeldingen.

Jo Raknes, fra utviklingsavdelingen i NRK, blir konstituert som redaktør for kultur og underholdning i et halvt år fra Hætta går av. Det oppgir Solbakk å være fornøyd med.

– Han har den kompetansen og erfaringen som er avgjørende for NRK Sápmi akkurat nå. Jo er en erfaren og dyktig journalist, leder og utvikler som kjenner NRK godt. Han kan riktignok ikke samisk, men for den korte perioden han er konstituert så vil vi løse dette internt i redaktørkollegiet i divisjonen, sier Solbakk.

Det halve året skal brukes til å finne en egnet kandidat til å bekle rollen permanent.

Til toppen