Slik skal Opera presentere nyheter i «Snapchat-format».
Slik skal Opera presentere nyheter i «Snapchat-format».

Opera Coast lanserer nyheter i «snapchat-format»

Norsk nettleser vil gi deg siste nytt på nye måter. - Har hentet inspirasjon fra Snapchat og Instagram, sier Opera.

Den nye versjonen av nettleseren Opera Coast for iOS skal vise nyheter på en ny måte, melder det norske teknologiselskapet torsdag.

Nyhetsstrømmen samler artikler fra dine favorittsider i en boks på startskjermen i Opera Coast og skal gi deg deg en personlig og rask nyhetsopplevelse rett i nettleseren.

- Vårt mål er å gi Opera Coast-brukere nyheter på en så rask, elegant og relevant måte, at man ikke trenger å fylle opp telefonen sine med nyhetsapper, sier Huib Kleinhout, produktsjef for Opera Coast, i en melding.

opera-coast-940x529-no-logo

Coast er en egen nettleser som Opera i sin tid lanserte fra scratch, og er bygget for touch fra grunnen av - ikke basert på tradisjonelle nettlesere.

Og nå vil nettleseren altså gi deg en raskere oppdatering fra dine favorittnettsteder for nyheter.

- Vi har hentet inspirasjon fra apper som Snapchat og Instagram for å skape en ny måte å lese nyheter på, sier Kleinhout.

Slik virker nyhetsstrømmen i Opera Coast:

For-You2

Automatisk nyhetsstrøm

Nyhetene i strømmen henter tekst og bilder fra nettstedene som er lagret på startskjermen i Opera Coast. Etter at man har lest de siste nyhetene tar det 10 minutter før strømmen oppdateres igjen.

- Mange har en tendens til å besøke de samme nettstedene om og om igjen, bare for å finne ut at det ikke er publisert noen nye artikler. Nyhetstrømmen i Opera Coast velger de mest aktuelle og populære nyhetene, og viser dem til deg når du er klar for det, sier Kleinhout.

- Om du har en iPhone 6s kan du også bruke «Peek and Pop-funksjonaliteten», som ble lansert på iPhone tidligere i høst, til å trykke hardere på favorittnettstedene dine og få opp en strøm av de siste artiklene på akkurat det nettstedet, skriver Opera.

3D-touch2

Nye nettlesere med 3D Touch

I tillegg til den nye nettleseren Opera Coast lanseres også en ny versjon av Opera Mini for iOS. Både Opera Mini og Opera Coast er oppdatert med nye iOS9-funksjoner, inkludert ”3D Touch”.

- Hvis du har en iPhone 6s, kan du prøve ut ”3D Touch” ved å presse hardere på et av ikonene på hjemskjermen på din Iphone. Ved å gjøre dette får du se en liste med valg som tar deg til ulike områder i nettleserne, skriver tech-selskapet.

Opera Mini for iOS har også integrert Spotlight-søk og gir deg søkeforslag mens du taster basert på dine favorittnettsteder.

Til toppen