Slik vil Operas nye utviklerversjon med adblock installert se ut.
Slik vil Operas nye utviklerversjon med adblock installert se ut.

Opera først ute blant de store: Lanserer nettleser med innebygget adblock

- Vi aksepterer ikke at nettet fungerer mye dårligere på grunn av anonser, sier Krystian Kolondra.

I dag lanserer nettleseren Opera en utviklerversjon for desktop, med innebygget adblock.

Opera blir dermed den første av de store nettleserne som gjør dette.

Ifølge en pressemelding fra Opera skal det gjøre at enkelte nettsider kan laste opp til 90 prosent raskere, og i snitt 40 prosent raskere enn med tredjeparts adblock-tillegg.

- Den økte hastigheten er mulig ved at filtreringen av annonsene skjer i selve web-motoren hvor nettleseren kan kontrollere hele nedlastingsprosessen, noe som ikke er mulig ved bruk av tredjeparts nettlesertillegg, skriver Opera Software i meldingen.

Direktør for Engineering, Krystian Kolondra, kommenterer endringen slik.:

- Annonser er viktig for at internett skal være gratis for brukerne, men våre undersøkelser viser at de fleste nettsider blir betydelig tregere av annonser og sporingstjenester.

- Opera er et selskap tuftet på å gi gode opplevelser til brukere av internett. Vi aksepterer ikke at nettet fungerer mye dårligere på grunn av annonser, sier han.

Adblockeren er altså innebygget i Operas nye utviklerversjon, og kommer med en enkel knapp for å slå funksjonen av eller på.

I tillegg kan man måle og se statistikk for hvor mye som blokkeres - og hvor mye raskere man får se nettet når man har slått det på.

VIDEO - slik fungerer adblock-nettleseren: 

Til toppen