Rupert Murdoch
Rupert Murdoch (Foto: Monika Flueckiger/Wikimedia Commons)

Opprop mot Rupert Murdoch får rekordmange underskrifter i Australia

En underskriftskampanje som krever en granskning av Rupert Murdochs dominans i australske nyhetsmedier har samlet 420.000 underskrifter.

  • Endret

Underskriftskampanjen på nett, som ber om en statlig gransking av hvordan Murdochs News Corporation påvirker mediemangfoldet, ble lansert 12. oktober.

Fredag hadde den rukket å samle inn 420.695 underskrifter på det nasjonale parlamentets oppropsside.

Det er flere enn den gamle rekorden på 404.000 underskrifter, som ble satt av et opprop som ba regjeringen erklære klimakrise. Oppropet kan undertegnes fram til 5. november, når det skal legges fram for nasjonalforsamlingen.

Oppropet ble lansert av en tidligere statsminister, venstreorienterte Kevin Rudd, som ofte var skyteskive for Murdoch-eide aviser. Også Rudds politiske motstander, den tidligere høyreorienterte statsministeren Malcolm Turnbull, har undertegnet oppropet. Han ble kastet av mer konservative partifeller i 2018, et partikupp som ble støttet av Murdoch-eide medier.

Den australske delen av News Corporation er landets største mediegruppering, med aviser i nesten alle større byer, kabel-TV-kanaler og magasiner. Tross den store oppslutningen rundt oppropet vil trolig ikke den konservative regjeringen følge opp kravet om statlig granskning. Regjeringspartiene får stort sett sterk støtte fra Murdoch-eide medier.

Til toppen