Programleder Jørn Kaarstad i NRK får enda flere oppgaver på radio.
Programleder Jørn Kaarstad i NRK får enda flere oppgaver på radio. (Bilde: Erlend Laanke Solbu)

P3s Jørn Kaarstad blir programleder på nytt program i en annen kanal: – På P13 får jeg utløp for rockenerden i meg

– Det som driver meg er jo et ønske om å gi lytterne det jeg mener er den beste musikken, sier P3-Jørn, som nå også blir P13-Jørn.

 

Programleder Jørn Kaarstad i NRK får enda mer ansvar. Fra før er han å høre mandag til torsdag fra 10-12 på P3, hvor fokuset er ny musikk, konkurranser og lytterkontakt.

Nå starter han et splitter nytt rockeshow, som bærer navnet "Jørn" på NRK P13 lørdager fra 13:00 – 15.00.

– På P13 får jeg utløp for rockenerden i meg. Det er to timer med ren lidenskap for den punken og rocken som vanligvis ikke løftes så ofte frem på radio, men som fortjener å bli spilt mer. Det blir to timer der jeg rett og slett plukker ut musikk jeg elsker innenfor alt fra for eksempel skatepunk og emo-sjangrene til stoner-rocken, sier han og fortsetter:

– Jeg vil tro at det nok for mange er endel spennende nye navn i sendingene og kanskje band man hadde glemt at man digga? Jeg liker å se på det som et spesialprogram skreddersydd for mennesker med god smak.

32-åringen har en bachelor i journalistikk fra Høgskolen i Bodø og utdanning innen multimedial nettjournalistikk ved Universitetet i Stavanger. Kaarstad har også bakgrunn fra NRKs distriktskontor i Rogaland, Tromsø og Steinkjer, samt P5 Stavanger og diverse studentradioer.

De sju siste årene har han vært i NRK P3 og figurert i forskjellige programmer der.

 

Digger tunge riff

– Hvem er den typiske lytteren din?

– Alle! Den typiske lytteren min kan være alt fra de som lever og ånder for punk/rock og alt der imellom til han/hun som husker skatepønk-bølgen på 90-tallet og kanskje hadde glemt det litt? Til vedkommende som bare digger tunge riff en lørdags formiddag på radioen, eller de som setter pris på en engasjert rogalending som byr på musikken han brenner for.

Kaarstad sier at det som driver han er et ønske om å gi lytterne det han mener er den beste musikken.

– Det er jo en kjensgjerning at den beste rocken ikke er den man finner øverst på hit-lister, i tung radio-rotasjon, i Spotifys offisielle spillelister eller den slags, med noen hederlige unntak selvsagt. Mye av det som har vært bra eller er bra kommer aldri opp og frem fordi de ikke har et plateselskap som lobbyer hardt nok, ikke har den rette sounden, ikke kjenner de rette folka eller rett og slett ikke lager musikk med fokus på hit-potensiale. De banda vil jeg gi lytterne.

– Har du noen eksempel?

– Det kan være alt fra f.eks Atlanta-trioen i Whores som ga ut et av fjorårets soleklart beste plater, men som du hører fint lite om her hjemme, til  punk-veteranene i Dillinger Four som burde være like kjent som stadiumsnavn som f.eks Green Day og Offspring mtp. meloditeft. Det er de jo dessverre ikke, men jeg gjør i hvert fall mitt i to timer for å endre på det!

Til toppen