(Illustrasjonsfoto).
(Illustrasjonsfoto).

Pågripelser, ran, ulykker og gamle lik i grøfta: Pokémon Go skaper kaos

Det populære spillet byr på nye utfordringer for myndigheter verden over.

Oslo (NTB-AFP-AP): En mann i Odense fant tirsdag kveld et lik i en dreneringskanal, i jakten på monstre. Liket har ligget der i lang tid, og identiteten til den døde er fortsatt ukjent, men politiet opplyser imidlertid at ingenting tilsier at den døde har blitt utsatt for noe kriminelt.

Også i den amerikanske delstaten Wyoming fant en Pokémon Go-spiller en død person i juli.

Spillet, som har tatt verden med storm, har resultert i både ulykker i svingdører og sammenstøt med trær, men også mer alvorlige ting som pågripelser og fornyelse av lover.

Arrestert på flyplass

Tre saudiarabiske menn i tjue årene ble arrestert på en flyplass utenfor byen Jidda, mens de spilte spillet. Det er ikke lov å ta bilder på flyplassen, og for å kunne spille må brukerne ha på kameraet på telefonen, skriver DPA.

Hva slags straff de tre spillerne vil få er fortsatt usikkert.

Spillet er ikke tilgjengelig i Saudi-Arabia, men det finnes veier utenom, og i tillegg er Pokémon kortspillet frarådet.

Religiøse ledere har også gjentatt fatwaen som fraråder kortspillet i 2001, og sier det nye spillet faller under samme anbefaling.

Kjøreregler

I Portugal har politiet utsted en liste med oppfordringer til spillere og ber om at folk ikke spiller, mens de kjører: «det er vanskelig å gjøre begge deler på en gang».

Men spillet har også blitt populært hos det portugisiske politiet, som stadig publiserer bilder i sosiale medier av alle monstrene de har pågrepet.

I Indonesia forbyr myndighetene politiet å bruke spillet og man får heller ikke spille det i det kongelige palasset, mens i Hviterussland ber myndighetene spillere om holde seg unna minefelt.

I Australia har myndighetene gjort det klart at Pokémon Go ikke er en gyldig grunn for eiendomskrenkelse.

Anmeldte væpnet ran

I New Hampshire i USA har en mann anmeldt et væpnet ran, og forklart at han ble overfalt mens han spilte spillet. Det måtte han imidlertid slutte med da ranerne ba om å få både telefonen og lommeboken hans.

Et annet sted i USA, i New Jersey, måtte en kvinne ringe nødnummeret da hun ble sittende fast i et tre i et forsøk på å fange et monster.

– Hun var litt flau da hun ble hentet ned, sa politibetjent Rob Gould til WCAU-TV.

Pokémon Go er et mobilspill som blander GPS-lokalisering og 3D-grafikk og lar spillerne via mobilkameraet jakte på monstre rundt seg.

Til toppen