tdb26c08Lise Askvik på demonstrasjon i 2017 for det nye Helsepartiet, der hun er leder. Hun beholder vervet, samtidig som hun gjør radiocomeback.
tdb26c08Lise Askvik på demonstrasjon i 2017 for det nye Helsepartiet, der hun er leder. Hun beholder vervet, samtidig som hun gjør radiocomeback. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

FOLK

Partileder til Radio Vinyl: Får ansvaret for ny musikkserie

Hun er leder i Helsepartiet og tidligere P4-profil. Nå gjør Lise Askvik gjør radiocomeback og skal by på det Bauer Media kaller «historiene bak fantastiske sanger» i musikkserien kalt «Musikkhistorien på et blunk».

  • Endret

Etter å ha kapret en rekke profilerte radioherrer, kan Radio Vinyl nå skilte med en av de opprinnelige «riksmeggene».

Lise Askvik gjør radiocomeback og skal by på det Bauer Media kaller «historiene bak fantastiske sanger» i musikkserien kalt «Musikkhistorien på et blunk».

– Å få være en del av Vinyl, med all den herlige musikken jeg husker fra barndommen, gir en nostalgisk glede. I tillegg hygger jeg meg veldig med å oppdage «nye låter» fra femti- og sekstitallet som jeg ikke hadde et nært forhold til fra før, sier Askvik.

 

– Slapp av

Hun var lenge en svært profilert radiostemme, ikke minst sammen med nå avdøde Astrid Gunnestad i P4-programmet «Oss megger imellom». Dit kom hun etter flere programleder- og reporterjobber i Radio 1, TV Norge, TV2 og Norsk Ukeblad.

I 2011 fikk hun brystkreft. Ikke bare gikk hun i etterkant rett i front for kampen for retten til raskere rekonstruksjon av bryst, blant annet gjennom Facebook-gruppen «Vi venter fanden meg ikke på ny pupp etter kreft» sammen med Gunnestad. Det ble også flere bokutgivelser, og en politisk karriere som leder i Helsepartiet.

– Slapp av, det blir bare musikk og gode historier når serien starter neste uke, sier Askvik i pressemeldingen, der Radio Vinyl-redaktør Arne Sandvik fastslår at ledervervet «i denne sammenheng er uproblematisk».

 

Elvis overdøvet kakling

Lise Askvik forteller om særegne musikkminner fra oppveksten på 70-tallet fra bondegården Askviks hønseri på Nes i Romerike.

– Der fikk jeg rause doser Simon and Garfunkel, og for å overdøve kaklingen fra hønene spilte min far mye Elvis Presley. Radioen sto alltid på, så Abba, Boney M, Donny Osmond, Bee Gees og The Beatles fylte kjøkkenet med musikk som er tett knyttet til hverdagsminner fra oppveksten, sier hun.

Til toppen