Ottosen
Ottosen

FOLK

Peder Ottosen er ny redaksjons­leder i NRKs økonomi- og politikk­redaksjon

– Det er stoffområder som jeg brenner for, og det er en avdeling bestående av utrolig flinke, kompetente og erfarne folk. Så jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben, sier Ottosen til Medier24.

For to år siden gikk Peder Ottosen fra Dagbladet til NRK - og han har den siste tiden jobbet som vaktsjef i NRK. Nå har han blitt ansatt som redaksjonsleder i NRKs økonomi- og politikkredaksjon (Økopol). 

– Hvorfor har du takket ja? 

– Fordi dette er en utrolig spennende jobb. Det er stoffområder som jeg brenner for, og det er en avdeling bestående av utrolig flinke, kompetente og erfarne folk. Så jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben, sier Ottosen til Medier24. 

Fristen for å søke stillingen gikk ut 31. mars. Øverste leder for avdelingen fortsetter å være Marianne Johansen. 

Han mener redaksjonen kontinuerlig må jobbe for å bevise at leserne kan ha tillit til den politiske journalistikken de leverer. 

– Økopol har som ambisjon å være best i Norge på økonomi- og politikkstoff, og jeg er utrolig imponert over nivået på stoffet de leverer hver eneste dag. Den siste tiden er det blitt reist en debatt om den politiske journalistikken – både i VG og øvrige medier. Det tror jeg er sunt, men det gjør det desto viktigere at en avdeling som økopol hver dag beviser for sine seere, lesere og lyttere at de har grunn til å ha tillit til det vi rapporterer, sier han. 

Ottosen gleder seg til å ha ansvaret for redaksjonen under høstens lokal- og fylkestingsvalg. 

– Heldigvis har avdelinga begynt den planleggingen for lenge siden, så valgdekningen er i de beste hender. Og så gleder jeg meg til å bidra med det jeg kan, når jeg begynner i jobben, sier han. 

Til toppen