Per Sandberg snakker ut på pressekonferansen tirsdag.
Per Sandberg snakker ut på pressekonferansen tirsdag. (Pedersen, Terje)

Per Sandberg tar nytt oppgjør med både journalister og politikere

Tidligere fiskeriminister Per Sandberg sier i NRK-programmet «Lindmo» at han er lei politikere som legger seg flate og beklager.

  • Endret

NRK-programmet sendes fredag kveld, men intervjuet med avgått fiskeriminister Per Sandberg ble forhåndspublisert av kanalen. I intervjuet tar han blant annet et oppgjør med opposisjonen på Stortinget, som han mener har som mål å ydmyke regjeringsmedlemmer.

– De har bare et mål om å trakassere, å mobbe, å få dem til å legge seg flate. Dette har utviklet seg med voldsom kraft de siste seks-sju-åtte årene. I dag går alle politikerne og kikker seg over skulderen og tenker «Hvem skal tyste på meg» eller «Hvem har en under-hånden-samtale med journalistene nå?», sier Sandberg.

Sandberg trakk seg som fiskeriminister og første nestleder for snart tre uker siden, etter at han brøt sikkerhetsregler i forbindelse med en privat reise til Iran i sommer. På turen hadde han med seg kjæresten Bahareh Letnes, som han mener har blitt «båret til galgen av norske journalister uten rettergang». Han kritiserer også norske journalister og folk i hans eget parti for deres kunnskap om Iran.

– Det blir min oppgave å drive litt kunnskapsløft hos disse. Det er ikke så mange personer det er snakk om. Men når vi har representanter i utenrikskomiteen på Stortinget som mener at en fiskeriministers oppgave bare er å telle fisk, så er det tydelig at det må et kunnskapsløft til i Stortinget også.

Fredag skriver Dagens Næringsliv at Sandberg har meldt til Karantenenemnda at han skal få en ny stilling i kjærestens selskap. Nemnda må nå vurdere om han skal ilegges karantene før han begynner i jobben.

Til toppen