PETER BLANCK bytter beite.
PETER BLANCK bytter beite. (Foto: Mastiff)

FOLK

Peter Blanck slutter i Snowman for å bli utviklingssjef i Mastiff

Erfaren TV-produsent til selskapet bak «Hver gang vi møtes», «Åsted Norge», «Matkontrolllen» og ti andre programmer.

Produksjonsselskapet Mastiff har hele 13 programserier på lufta denne våren, og går inn mot det som kan bli selskapets beste år noen gang.

For å vokse videre, kommer det nå også flere navn på laget: Selskapet ansetter svensken Peter Blanck som utviklingssjef i Norge. Det melder Mastiff tirsdag morgen.

Han kommer fra stillingen som daglig leder i Snowman Productions, og har lang erfaring fra TV-bransjen både på kanal- og produksjons-siden.

Peter Blanck har vært prosjektleder for TV3, før han i 2011 tok over ledelsen av Snowman. Blanck var nylig, i tillegg til å være daglig leder, også executive producer for TVNorge suksessen ”Gift ved første blikk” og den norske TV3 realityen ”Råskap”, begge Snowman-produksjoner.

- En god dose galskap

- Vi er utrolig glade for at Peter nå blir en del av vårt selskap og har store forventninger til at han skal bidra både faglig og sosialt, og med en god dose galskap. Vi trenger erfarne TV-hoder for å møte den nye hverdagen, sier administrerende direktør Kathrine Haldorsen i Mastiff i en melding om ansettelsen.

- Da Peter ble aktuell så vi en helt klar leder for Mastiffs utvikling av nye norske TV-formater. Peter har en intuitiv forståelse for å kombinere godt programinnhold og strenge økonomiske rammer og fortsatt skape suksessrike TV programmer. Han blir en viktig ressurs for Mastiff, sier Haldorsen videre.

Blanck selv ser også fram til ny jobb:

- Etter fire flotte år med å etablere Snowman Productions i Norge er tiden nå inne for en ny utfordring. Mastiff har et imponerende og spennende repertoar av produksjoner, både egenutviklet innhold og formater via morselskapet Zodiak Media. Min oppgave blir å sette et enda større fokus på egenutviklet innhold, lage gode norske produksjoner, og samtidig bruke min kompetanse på å forvalte alle formater som Mastiff har tilgang til, på best mulig måte, sier han.

Som utviklingssjef vil Peter Blanck også inngå i ledergruppen i Mastiff og rapportere direkte til administrerende direktør og kreativ leder Kathrine Haldorsen.

Mastiff har gjennom en strategiprosess også satt en ny ledergruppe, hvor Sindre Austad er utnevnt til produksjonssjef og Roger Moe er blitt programsjef.

 

 

Til toppen