Ole Martin Mortvedt (t.v), her sammen med tidligere Politiforum-journalist Torkjell Trædal og journalist Erik Inderhaug.
Ole Martin Mortvedt (t.v), her sammen med tidligere Politiforum-journalist Torkjell Trædal og journalist Erik Inderhaug. (Arkivfoto: Gard L. Michalsen)

FOLK

Politiforum-redaktør Ole Martin Mortvedt gir seg

– Jeg har jobba med dette i 19 år, og nå er det på tide å slippe til yngre krefter, sier han til Medier24. Selv skal han bruke mer tid ute i naturen.

Politiforum-redaktør Ole Martin Mortvedt har ledet Politiforum i en årrekke, men nå er det slutt. Ved nyttår gir han seg som ansvarlig redaktør, og vender nesa hjem til Hamar, der han kommer fra. 

– Jeg har jobba med dette i 19 år, og nå er det på tide å slippe til yngre krefter, som kan videreutvikle og fornye bladet. Jeg skal tilbake til Hamar og forfølge egne interesser mer i retning av friluftsliv og turledelse, sier han til Medier24. 

Han forteller at det blir rart å ikke skulle være redaktør, men at det også blir godt å få tid til å forfølge andre interesser, som padling, klatring og fjellturer.
 
Han har også opprettet et enkeltpersonforetak, og håper at det kommer noen tilfeldige jobber som gjør at han kan bruke mer tid ute i naturen. 
 
– Det blir rart. Jeg har levd med dette døgnet rundt i så mange år. Det blir rart å ikke føle en slags form for beredskap, men det kan også bli godt. Det er et stadig økende nyhetsjag, sier Mortvedt. 
 
På spørsmål om hva det er som trengs å gjøres for å fornye Politiforum, er den avtroppende redaktøren klar:
 
– Hadde jeg visst det, så hadde jeg gjort det, sier han. 
Til toppen