Danske aviser må kutte hardt.
Danske aviser må kutte hardt.

Politiken kutter over 40 stillinger og Ekstra Bladet kvitter seg med samtlige fotografer og grafikere

Også Jyllands-Posten kutter 20 stillinger. Kraftige nedskjæringer i dansk avisgruppe.

  • Endret

København (NTB-Ritzau): I går morges omtalte vi kommende kutt i danske avier. Nå er omfanget klart:

Fall i papiravisomsetningen fører til at det danske aviskonsernet JP/Politikens Hus må kutte 55 redaksjonelle stillinger i flere aviser - og ytterligere kommersielle årsverk. 

Ledelsen har informert de ansatte om nedskjæringene, melder fagbladet Journalisten.dk torsdag ettermiddag.

Nettstedet skriver at Ekstra Bladet blant annet kutter samtlige faste fotografer og grafikere. I dag utgjør de åtte faste stillinger i avisa, som totalt kutter ti redaksjonelle stillinger.

Bare i Politiken skal over 40 stillinger, 25 av dem redaksjonelle, legges ned, opplyser avisa i en pressemelding. Morgenavisen Jyllands-Posten kutter 20 stillinger.

– Som resten av bransjen merker Politiken den strukturelle utviklingen i annonsemarkedet. Det tar vi nå konsekvensen av, sier Politikens fungerende sjefredaktør Christian Jensen.

Ifølge Mediawatch planlegger JP/Politikens Hus å kutte kostnadene med 5 prosent, og nedskjæringene omtales som de største siden finanskrisen. Men konsernet avviser at mediehuset er i krise og omtaler økonomien i konsernet som sunn.

– Det er en trist og alvorlig sak å avskjedige medarbeidere, men det er nødvendig med tilpasninger for å stå sterkt og sikre en sunn økonomi i en tid hvor behovet for digitale investeringer blir stadig større, sier administrerende direktør i konsernet, Stig Kirk Ørskov.

Til toppen