De to foto- og videojuryene til Årets bilde 2019. Fra venstre: Inger Kristine Lee, Mariann Dybdahl, Weronika Nitsch, Magnus Wennman, Magnus Skatvold, Stian Lysberg Solum og Sofie Amalie Klougart.
De to foto- og videojuryene til Årets bilde 2019. Fra venstre: Inger Kristine Lee, Mariann Dybdahl, Weronika Nitsch, Magnus Wennman, Magnus Skatvold, Stian Lysberg Solum og Sofie Amalie Klougart. (Martin Slottemo Lyngstad, Pressefotografenes klubb)

Pressefotografenes klubb korona-utsetter Årets bilde

Prisutdelingen førstkommende fredag avlyses grunnet korona-viruset. Ny dato er foreløpig ikke satt. 

Pressefotografenes klubb (PK) tar korona-grep og utsetter prisutdelingen for Årets bilde 2019, melder interesseorganisasjonen.

Prisutdelingen og den påfølgende festen skulle egentlig funnet sted førstkommende fredag 13. mars på Litteraturhuset i Oslo, men ny dato er foreløpig ikke satt.

Utsettelsen gjelder også PKs årsmøte og fagdag, samt det planlagte fotoseminaret med NTB torsdag 12. mars, opplyses det.

«Korona-situasjonen er krevende. Flere mediebedrifter har innført strenge restriksjoner på reiser og samlinger. Mange nominerte i årets konkurranse har meldt at de ikke kommer, eller vurderer å ikke komme, til prisutdelingen. Det er også medlemmer av PK-styret som er forhindret fra å delta. Et stort forfall blant nominerte og prisvinnere vil legge en betydelig demper på det som skal være en stor festdag og feiring av norsk fotojournalistikk», skriver Pressefotografenes klubb i en pressemelding.

«Aller viktigst er likevel hensynet til liv og helse. Det er dessverre grunn til å tro at korona-situasjonen kommer til å bli verre før den blir bedre. Vi er en yrkesgruppe med stor samfunnsmessig betydning, som kommer i kontakt med mange mennesker. Vi velger derfor å ta samfunnsansvar ved å utsette prisutdelingen. Det jobbes med å finne et nytt tidspunkt», melder PK videre.

Totalt 24 fotografer og ti videoer er plukket ut av juryen til årets pris, fra over 2700 bilder og 61 videoer som var sendt inn. 

NTB opplyser til Medier24 at fotoseminaret planlegges avholdt til høsten.

Til toppen