MINNEORD

Redaktøren Reidar Nielsen er død - 80 år gammel

Vår kjære pappa, Reidar Nielsen sovnet stille inn i går ettermiddag på Kirkeparken Omsorgssenter i Hammerfest, etter lang tids sykdom.

  • Endret
Reidar Nielsen
Reidar Nielsen. Foto: Jan Harald Thomassen og privat

Da han fikk legenes endelige vurdering for noen måneder siden hadde han ett sterkt ønske. «Jeg vil så gjerne få feiret 80 års dagen min».

Han fikk sitt ønske oppfylt for knappe fjorten dager siden, med nære venner og familie.

En fin og berørende dag for alle som var tilstede, og han fikk mange godord og hilsener fra familie, venner og tidligere kollegaer. 

For oss tre barn var han mest pappa, som lærte oss masse, og viste oss kjærlighet og omtanke, helt inn i vårt eget voksenliv. Vi hadde også en spennende oppvekst gjennom hans brennende engasjement for Finnmark, politikken og journalistikken. 

Pappa har vært sjefredaktør i Dagningen på Lillehammer, Nordlys i Tromsø og Finnmark Dagblad i Hammerfest. Han var før det journalist både i Finnmark Dagblad og stortingsreporter i Arbeiderbladet.

Han avsluttet sin yrkeskarriere som reporter i NRK Finnmark og NRK Troms. Da fikk han jobbe med det han likte aller best. Prate med folk, og fortelle historiene deres.

Han var møtende vararepresentant på Stortinget for Finnmark Arbeiderparti i perioden 1965-1969. Han var sentralstyremedlem i AUF. I perioden 1983-1989 var han medlem av Kringkastingsrådet.

Han var sterkt engasjert gjennom sitt forfatterskap og har skrevet 10 bøker for ulike forlag. Han var en samfunnsengasjert debattant og kommentator i en årrekke, også etter at han ble pensjonist. 

Du vil bli savnet av mange pappa, hvil i fred.

Camilla, Bengt og Frode

Til toppen