Donald Trump er en trussel mot pressefriheten, mener presseorganisasjon CPJ.
Donald Trump er en trussel mot pressefriheten, mener presseorganisasjon CPJ. (Foto: Gage Skidmore, CC-lisens)

Presseorganisasjon mener Donald Trump er en trussel mot pressefriheten

– Trump har hånet og bakvasket pressen og har gjort sin motstand mot mediene til et sentralt punkt i sin kampanje, mener Committee to Protect Journalists (CPJ).

Washington (NTB-AFP): Om Donald Trump vinner presidentvalget i USA, vil han være en stor trussel for den frie pressen verden rundt, mener en organisasjon for medierettigheter.

Ifølge Committee to Protect Journalists (CPJ) utgjør Trump «en trussel for journalisters rettigheter og CPJs evne til å forsvare ytringsfriheten rundt om i hele verden».

Uttalelsen kommer etter at Trump har «kriget» mot mediene den siste tiden, spesielt i forhold til anklagene om antasting av flere kvinner – noe han selv kaller «direkte løgner».

– Trump har hånet og bakvasket pressen og har gjort sin motstand mot mediene til et sentralt punkt i sin kampanje, sier styreleder i CPJ Sandra Mims Rowe, og viser til Trumps utsagn hvor han kaller mediene for avskum og går etter individuelle medieorganisasjoner og journalister.

– Trump har gjennom ord og handlinger demonstrert sin forakt for mediene, fortsetter Rowe, og påpeker at en svekkelse av ytringsfriheten i USA vil påvirke hele verden.

Hun sier videre at Trump ikke virker bekymret over hva dette kan medføre. Han påstår at han ikke har planer om å utfordre myndighetene når det gjelder pressefriheten og behandlingen av journalister.

Til toppen