Vaktsjef og programleder Cecilie Roang i NRK blir ny informasjonssjef i Høyre. Arkivfoto
Vaktsjef og programleder Cecilie Roang i NRK blir ny informasjonssjef i Høyre. Arkivfoto (Anne Liv Ekroll)

FOLK

Programleder og vaktsjef Cecilie Roang forlater NRK Nyheter. Blir ny informasjonssjef i Høyre

Forlater NRK på dagen for å ikke komme i konflikt.

Etter 15 år som programleder, journalist, reporter og vaktsjef i NRK har Cecilie Roang sagt opp.

Nå skal hun bli informasjonssjef i Høyre.

– Det kommer til å bli kjempespennende. Jeg ser på det som en sjelden, men fantastisk utfordring, som kommer til å bli gøy og lærerik.

Roang har jobbet som journalist i NRK i 15 år og før det i TV 2, Radio 1 og i lokal-TV. Hun er utdannet journalist fra Høyskolen i Bodø og har i tillegg en utdannelse innen retorikk fra Handelshøyskolen BI.

– Når begynner du?

– Jeg begynner allerede i morgen for å slippe noen konflikt. Nå som det er klart, så er det ikke mer for meg å gjøre her nå, ler hun.

– Hvor lenge har du visst det?

– Det har vært en prosess som har pågått en stund.

Nå som hun skal jobbe for regjeringspartiet Høyre, så skal hun melde seg inn, men det har hun ikke rukket å gjøre ennå.

– Hvordan blir det å forlate NRK?

– Det er en sorgprosess, uten tvil. Dette er et fantastisk mediehus med enormt dyktige folk, så det var ingen lett avgjørelse i det hele tatt.

– Hvordan blir det å jobbe for den andre siden da?

– Jeg har vært journalist hele livet, så det er klart at det kommer til å bli en ny verden, men jeg tror det blir veldig spennende og det å få lov å jobbe for landets største parti, som sitter i regjering.

 

Nyopprettet stilling

Høyre opplyser i en melding at stillingen som informasjonssjef er nyopprettet og delt mellom Høyres Hovedorganisasjon og Høyres stortingsgruppe.

Roang skal sammen med pressesjef Peder (Egseth) lede kommunikasjonsarbeidet i Høyre. Hun skal ha hovedansvaret for det interne informasjonsarbeidet, opplæring, digitale kanaler og partiets kommunikasjonsstrategi.

Egseth har hovedansvaret for det strategiske og daglige operative pressearbeidet i stortingsgruppen og partiet.

– Jeg er veldig glad for at vi har fått Cecilie Roang med oss på laget som ny informasjonssjef i Høyre. Hun har fulgt norsk politikk tett gjennom mange år, har bred samfunnsforståelse og et helhetsblikk som vil styrke kommunikasjonsarbeidet i partiet fremover, sier generalsekretær i Høyre, John-Ragnar Aarset i en melding.

Til toppen