Tom Strømnæss, programleder for TVNorges seersuksess "Åndenes makt".
Tom Strømnæss, programleder for TVNorges seersuksess "Åndenes makt". (Bilde: Aas, Erlend)

Programleder Tom Strømnæss starter produksjonsselskap: Skal lage Åndenes Makt på egen kjøl for TVNorge

61-åringens nye produksjonsselskap ViewMasters AS skal fortsatt lage åndelig TV. – Åndenes makt har blitt en del av min identitet, både på godt og vondt, sier Strømnæss.

Tom Strømnæss (61) har vært tilknyttet TVNorge av og på siden 1993 og er nok mest kjent som programleder for Åndenes makt. 

Og nå tar TV-veteranen en ny vending i karrieren. Han starter eget produksjonsselskap som skal stå bak nettopp seersuksessen Åndenes Makt. Med seg har han Odd Syse, Jackie Cowlishaw og Ann-Karin Andresen.

– Det er på tide å ta eierskap til programserien. Åndenes makt har blitt en del av min identitet, både på godt og vondt. Programmet er fortsatt kontroversielt, og det er viktig å balansere fortellingene med stø hånd. I eget selskap vil jeg ha større kontroll over alle prosesser i produksjonen, sier han i en pressemelding.

Så langt har Nordisk Film og TV produsert Åndenes makt.

 

– Har stor forståelse

Administrerende direktør i selskapet, Erlend Hernø Røeggen, innrømmer at flyttingen av Åndenes Makt er vemodig, men samtidig en naturlig utvikling for begge parter, opplyser han i meldinga.

– Vi har stor forståelse for at Tom ønsker å ta med seg dette programmet videre når han først starter et eget produksjonsselskap. Åndenes Makt er på mange måter Tom. Samtidig har vi gjort endringer i vår profil og satser mer og mer på humor og underholdning fremover. Sånn sett er dette både et hyggelig kapittel som nå avsluttes, og samtidig i tråd med vår fremtidige strategi, opplyser Erlend Hernø Røeggen.

Programsjef Sverre Nordbø i Discovery Networks Norway sier i pressemeldingen at han er tilfreds med denne endringen.

– Åndenes makt er en av våre mest populære programmer, og Tom Strømnæss har vært en fantastisk programleder i alle år. Han har hatt et ønske om å ta over eierskapet til produksjonen av programmet selv, et grep som ikke er uvanlig i bransjen.

Til toppen