(Faksimile: NRK.no, nett-TV).
(Faksimile: NRK.no, nett-TV).

Protestside ber NRK fjerne Newtons pubertetsserie fra nett

Oppfordrer til klagestorm mot Kringkastingsrådet.

Facebook-siden Krav til NRK: Stans den sterkt seksualiserte serien 'Pubertet' har på en drøy ukes tid fått 1500 likes, til protest not Newtons serie om pubertet og sånt.

Siden skriver blant annet i en post at:

NRK har laget en programserie om puberteten som inneholder noen av de groveste seksuelle uttrykk som finnes i det norske språket og fremvisning av en modell av den mannlige kjønnsdel med smilefjes og en modell av en kvinnes underliv. Det blir demonstrert hvordan et samleie foregår og vist bilder av nakne kropper. NRK Newton's programserie er beregnet på barn fra 8-12 år.

Her har NRK valgt å krysse over en grense om hva som er akseptabelt å vise barn og det er i protest mot den seksuelle radikaliseringen av våre barn som NRK nå forsøker seg på at denne siden har blitt opprettet.

Aksjonen oppfordrer NRK til å fjerne serien fra nett og stanse videre produksjoner. Det oppfordres også til en klagestorm til Kringkastingsrådet:

Ring NRK og klag på serien på telefon 23 04 70 00 og send en skriftlig klage til NRK via Kringkastingsrådet ved å klikke på denne lenken:

Dagbladet omtalte tirsdag saken, og skriver at NRK har mottatt både sterke reaksjoner og klager til Kringkastingsrådet.

- Ja, NRK er kjent med kritikken fra denne gruppen, en kritikk vi også var forberedt på fordi temaet kropp og pubertet historisk sett alltid har vakt reaksjoner i noen grupper. På generell basis kan jeg si at vi har fått både positive og negative reaksjoner, sier kommunikasjonssjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud.

Hun sier til avisa at serien er spilt inn i tråd med Newtons fortellergrep, og at det er «kunnskapsformidling på barnas premisser».

- Da legen Line Jansrud ble ansatt var tida inne for en serie om pubertet. I tillegg til fagkunnskap har Jansrud et sterkt engasjement for menneskekroppen, dermed kunne vi også behandle temaet akkurat så nøkternt og fordomsfritt som vi ønsker, sier Ebeltoft-Skaugrud til Dagbladet.

Ifølge avisa er det uaktuelt for NRK å fjerne serien, men den er gjort «mindre synlig» i NRKs Super-app og på Nett-TV, ved å bruke nøytrale bilder.

Newtons serie om pubertet kan du forøvrig se selv på NRK.no her.

Til toppen