Programleder Stian Blipp på Senkveld.
Programleder Stian Blipp på Senkveld. (Marit Hommedal / NTB)

Spyklein og diaré:

Publikum reagerer etter at TV 2s Stian Blipp spilte inn «Senkveld» med omgangs­syke

«TV2 kunne grepet inn her og bedt ham holde seg hjemme grunnet smittefaren», skriver en seer. – Vi leger anbefaler at man kan gå jobb når man kjenner seg frisk, sier kjendislege Wasim Zahid.

Da TV 2 og produksjonsselskapet «The Oslo Company» skulle spille inn «Senkveld med Helene og Stian» før helga, så ble det gjort på en litt annerledes måte.

Programleder Stian Blipp hadde nemlig omgangssyke og hadde ingen særlig god dag på jobben, skal vi tro han selv:

«Det er tøft i dag. Dette er ikke veldig kjekt. Når du har en spybøtte rett ved siden av der gjestene skal komme inn og kose seg. Det er ikke noe hyggelig (..)», uttalte Blipp i en video på Facebook der programmet spør sitt publikum:

«Har du noen tips til en syk programleder?🤮😅».

  • Se Senkvelds egen video nederst i saken

I videoen gjør Blipp det klart at han ikke har det særlig godt - og det har fått flere i kommentarfeltet til å reagere:

«Må ærlig si at jeg synes faktisk TV2 kunne grepet inn her og bedt ham holde seg hjemme grunnet smittefaren. De kunne funnet en erstatter bare denne fredagen. Godt mulig mange i studioet nå ligger med bøtte selv, da omgangssyke smitter så utrolig lett. Han er smitte bærende i 48 timer fra han har sluttet med oppkast/diare», skriver en og får over 200 likes.

En annen skriver:

«Håper ikke du møtte opp syk på innspillingen da er det mange som kan forberede seg på noen dager hengende over bøtta.....».

Faksimile fra TV 2s video
Faksimile fra TV 2s video. Foto: TV 2 / faksimile

 

TV 2 tok forholdsregler

Medier24 har vært i kontakt med Blipps manager Marte Schei. Hun sier de ikke ønsker å kommentere saken og henviser til TV 2.

Pressesjef Jan-Petter Dahl i TV 2 opplyser til Medier24 at de tok nødvendige forholdsregler.

- Senkveld deler det som skjer i kulissene på sosiale medier gjennom uken – både opp og nedturer...også dette. Torsdag formiddag hadde Stian omgangssyke, men han var symptomfri på ettermiddagen når vi skulle i opptak. Vi informerte både crew, gjester og publikum om at han hadde vært dårlig, og tok alle forhåndsregler med tanke på smitte. Derfor deltok heller ikke Stian på fotosession med publikum etter opptak. Det gikk heldigvis fint under opptakene, og ingen i redaksjonen har blitt dårlige i etterkant, skriver han i en e-post.

Lege Wasim Zahid.
Lege Wasim Zahid. Foto: Skjermdump.

Kjendislege: – Ekstra viktig med god håndhygiene

Kjendislege og Youtube-profil Wasim Zahid ønsker ikke å uttale seg om enkeltsaker, men sier på generelt grunnlag at det ikke er uproblematisk å gå på jobb med omgangssyke: 

– Jeg kjenner ikke saken, men på generell basis kan jeg si at vi leger anbefaler at man kan gå jobb når man kjenner seg frisk. Men siden man kan skille ut smittestoff, også etter at symptomene gir seg, er det ekstra viktig med god håndhygiene de første dagene, sier han til Medier24.

Han legger også til at personer som håndterer og serverer mat må vente i 48 timer etter at oppkast og diaré gir seg.

– Dette er særlig for å hindre at andre kan bli smittet, sier Zahid.

 

Stian er syk🤮😅

Har du noen tips til en syk programleder?🤮😅

Posted by Senkveld med Helene og Stian on Friday, February 21, 2020
Til toppen