Radiokanal starter gratis nettavis som utfordrer avismonopolet i Kristiansand

Radiokanal starter gratis nettavis som utfordrer avismonopolet i Kristiansand

- Trenger et alternativ, sier de. Og lanserer KRS247.no.

KRS247kollasj

2015 blir et godt år for nye nettaviser, har flere spådd.

Og allerede er det i gang: Nå har radiokanalen Radio Sør etablert en åpen, gratis og lokal nettavis i Kristiansand. Nettavisen KRS247.no ble lansert onsdag 21. januar, og virker allerede å være en innholdsrik og ambisiøs avis med både nyheter, sport, kultur og annet tradisjonelt avis-stoff.

«Alt gratis - alltid!» står det med store bokstaver i headeren.

- Vårt redaksjonelle mål er å speile det lokale nyhetsbildet, lokal musikk, lokal idrett, lokalt kulturliv og lokalt underholdnings- og samfunnsliv. Vi skal tilby innhold og tjenester som er preget av høy kvalitet, allsidighet og mangfold. Det redaksjonelle innholdet presenteres som tekst, lyd og video, heter det på nettavisens side om seg selv.

- Vårt mål er å dekke de lokale hendelsene i Kristiansand på en positiv måte, uten at det går på bekostning av vår journalistiske integritet. Innholdet produseres av de faste journalistene i Radio Sør, i tillegg til freelansere og andre lokale bidragsytere, skriver KRS247.no videre.

I en pressemelding sitert på lokalradio.no deler nettavisen noen av ambisjonene sine:

- Målet er å være et friskt, lokalt og ikke minst gratis alternativ til de lokale nettavisene som finnes i dag. Vi vil nok skille oss ut på den måten at det redaksjonelle produktet utelukkende baseres på stoff som har rot i eget nedslagsfelt. Vi har dessuten en positiv grunninnstilling og er nysgjerrige på nye stemmer og det store mangfoldet som byen byr på, sier daglig leder Pål Lomeland.

- Kristiansand trenger et alternativ til monopolavisa Fædrelandsvennen, noe markedet allerede har vist oss. Interessen er stor, og vi vil gjøre det vi kan for å lykkes, stein for stein, skriver det nyåpnede nettstedet i en pressemelding.

Til toppen