Gunnar Bodahl-Johansen (til venstre) synes ikke P13s musikksjef Kristin Winsents skulle ha dekket helgens Vinjerock.

Radiotopp hos NRK dekket venninnens festival - presseekspert reagerer: – Man utsetter hele bransjen for et problem

Gunnar Bodahl-Johansen mener det rokker ved habiliteten at NRK P13s musikksjef Kristin Winsents dekket venninnens festival.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Forrige helg gikk festivalen Vinjerock av stabelen, som NRK P13 dekket bredt med tre livesendinger.

Kanalens musikksjef Kristin Winsents fungerte som reporter. Samtidig er hun god venninne gjennom flere år med festivalsjef Julie Forchhammer, skriver VG.

Presseetiker og tidligere fagmedarbeider hos Institutt for Journalistikk, Gunnar Bodahl-Johansen, reagerer.

– Man utsetter seg selv, organisasjonen, i dette tilfellet NRK, og for den saks skyld, hele bransjen, for et problem når man gjør sånne ting, sier Bodahl-Johansen til VG.

Han understreker videre at man ikke skal omtale «familie, venner eller venners venner».

Winsents er ikke enig i at det er grunn til å stille spørsmål rundt hennes habilitet.

- Hvis jeg hadde tenkt det, hadde jeg ikke dratt, for å være helt ærlig. Men når du ringer fra VG og stiller spørsmålet, så skjønner jeg at det kan oppfattes sånn. Men det er en situasjon jeg ikke ville gått inn i bevisst, sier hun til VG.

Winsents intervjuet for ordens skyld ikke Forchhammer direkte under årets festival. Ifølge Winsents var den avgjørelsen den eneste habilitetsvurderingen som ble gjort. Hun intervjuet imidlertid venninnen under kanalens dekning av festivalen i 2014, skriver VG. 

Redaksjonssjef i NRK Underholdning, Rune Lind, avviser kritikken og sier til VG at  det kun hadde vært problemer med inhabiliteten hvis Winsents møtte Forchhammer i en intervjusituasjon.

Les hele saken hos VG

Powered by Labrador CMS