Raymond Andre Martinsen lagde den mest betydningsfulle journalistikken blant Gimlekollen-studentene.
Raymond Andre Martinsen lagde den mest betydningsfulle journalistikken blant Gimlekollen-studentene. (Foto: NLA Mediehøgskolen Gimlekollen)

Raymond Andre Martinsen lagde journalistikk som betyr noe - fikk studentpris på Gimlekollen

Avslørte at Froland kommune ikke hadde oversikt over tilfluktsrommene i kommunen.

For denne avsløringen vant Raymond Andre Martinsen, tredjeårsstudent i journalistikk på NLA Mediehøgskolen Gimlekollen, hovedpremien i konkurransen Journalistikk som betyr noe. Det skriver høgskolen i en melding mandag. 

Martinsen fikk prisen for saken «Tilfluktsom i Froland»

I saken setter studenten søkelys på den sivile beredskapen i kommunen. I juryens begrunnelse heter det blant annet:

Hvor skal vi ta tilflukt hvis det blir krig og krise? Denne studenten har tatt steget bort fra tabloidenes fokus på hendelsesnyheter. Han spør spørsmål som hvordan det egentlig står til med tilfluktsrommene til Sivilforsvaret i lille Froland kommune.

Med tekst og lyd og bilde, og aller mest med lyd, tar han oss med gjennom dokumentasjonen som viser at det står riktig dårlig til med den sivile beredskapen. Noen har forsøkt å rive et viktig tilfluktsrom for å bygge boliger. Mens det står som aktivt på Sivilforsvarets nettsider. For å gjøre forvirringen komplett var det heller ikke søkt om å rive dette tilfluktsrommet, og de klarte det heller ikke fordi det var for massivt.

Dette er detaljer, men selv om detaljer er viktige, er de store linjene mer vesentlige. Det som avdekkes her, er manglende kjennskap til regler, manglende rutiner knyttet til sivil beredskap, rett og slett et system som ikke fungerer slik det bør.

Om konkurransen «Journalistikk som betyr noe»: 

Konkurransen «Journalistikk som betyr noe» er et samarbeid NLA Mediehøgskolen Gimlekollen har med Institutt for Journalistikk (IJ). IJ leverer hovedpremien, som er et valgfritt kurs på deres kurssenter i Fredrikstad. Det er fjerde gang konkurransen gjennomføres.

Målet med konkurransen er å motivere studenter til å lage saker som har betydning for enkeltpersoner og samfunnet forøvrig.

Gjennom konkurransen er ønsket å bevisstgjøre studenter på at journalistiske saker kan og bør ha innvirkning på samfunnet, på beslutninger som tas og på den offentlige samtalen. Dette er særlig knyttet til den samfunnsrollen journalistikken skal ha og som er beskrevet i Vær varsom-plakatens første del.

Prisen ble utdelt torsdag 7. juni. Institutt for journalistikk (IJ) leverer hovedpremien som er et valgfritt kurs på deres kurssenter i Fredrikstad. Studentene som fikk «hederlig omtale» vinner et abonnement på Aftenposten Innsikt.

I tillegg til vinnersaken, som ble belønnet med valgfritt kurs på Institutt for Journalistikk, fikk to saker hederlig omtale.

Dette var sakene «Leier du ut bolig? –Da må du måle radonnivået» og «Frykter varige hørselsskader hos russen».

I juryen satt instituttleder ved Institutt for Journalistikk, Eivind Fjellstad, gravejournalist i Fædrelandsvennen, Tarjei Leer-Salvesen og høyskolelektor ved Mediehøgskolen, Håkon André Repstad.

 

Til toppen