KJØPER ITAVISEN: Redaktør og nå eier Trond Bie
KJØPER ITAVISEN: Redaktør og nå eier Trond Bie (Foto: Ole-Petter Baugerød Stokke)

Redaktøren kjøper avisa og tar den med seg til Silicon Valley

ITAvisen «flagger ut».

Redaktør Trond Bie har kjøpt ITAvisen av DB Medialab. Nå flyttes redaksjonen til Silicon Valley, melder partene i en pressemelding. 

ITAvisen.no har vært en del av Dagblad-konsernet siden 2005. De siste årene har vært preget av synkende omsetning og press på lønnsomheten, ifølge pressemeldingen.

- Selv om omsetningsfallet er stanset og publikasjonen ikke lenger taper penger er det riktig å selge, mener Terje Johansen, ansvarlig for nisjepublikasjoner i DB Medialab.

Fra 1. februar overtas eierskapet av Pollination Publishing, som i sin helhet er eiet av ITAvisens redaktør, Trond Bie.

DB Medialab og ITAvisen kommer fortsatt til å samarbeide, både redaksjonelt og kommersielt.

- Vi skilles som venner. ITAvisen er en av Norges eldste digitale publikasjoner, og den har et langt liv foran seg. Trond Bie er en meget talentfull og hardtarbeidende fyr som kan få til mye spennende med publikasjonen fremover, sier Terje Johansen i pressemeldingen. 

I løpet av våren vil ITAvisens redaktør flytte til Silicon Valley, for å komme enda tettere på den digitale utviklingen.

 - Jeg er stolt over å kunne videreføre en så sterk og spennende nettavis som ITavisen, både som eier og redaktør. Merkevaren ITavisen står svært sterkt i Norge. Arbeidet med å gjøre avisen enda bedre starter for alvor i 2015, sier Trond Bie.

Til toppen