Fester blikket på nytt storprosjekt: Regissør Per-Olav Sørensen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Fester blikket på nytt storprosjekt: Regissør Per-Olav Sørensen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix (Junge, Heiko)

Regissør Per-Olav Sørensen skal lage drama for Viaplay

Strømmetjenesten Viaplay får med seg den norske regissøren Per-Olav Sørensen når en internasjonal dramaserie, kalt «Kommando», legges på tegnebrettet.

Her skal vi bli med på en utforskning av Norges rolle i krigen i Libya – via TV-skjermen. Historien fortelles gjennom fire kvinner, fremgår det av pressemeldingen.

– Disse fire skjebnene vises parallelt og deres handlinger veves sammen og påvirker hverandre. Det å kunne fortelle konflikten fra deres perspektiver er fryktelig interessant, nokså skummelt og veldig underholdende som stort drama skal være, avslører Sørensen.

Bakgrunnen for serien er: «Mellom februar og juli 2011 slapp norske jagerflypiloter rundt 600 bomber over Libya», skriver Viaplay – og det heter videre at «Sørensens nye serie vil utforske hvorfor, og hva konsekvensene ble for de involverte».

– For seriens del er det viktig for oss å overraske, men også å gi innsikt, uten at det hele blir dokumentarisk. Vi vil underholde, men også provosere, sier Per-Olav Sørensen via pressemeldingen.

«Kommando» produseres av Trond Håndlykken Kvernstrøm for The Oslo Company og Anders Tangen for Viafilm. Manusforfatterne er Jenny Lund Madsen og Christian Spurri.

Til toppen