(Svalbardposten.no)
(Svalbardposten.no)

Rekordår for verdens nordligste lokalavis: 3,4 millioner sidevisninger for Svalbardposten i fjor

45 prosent flere sidevisninger i 2015 enn året før. Snøskred, isbjørner og nyheter på flere språk står bak trafikkveksten.

Longyearbyen (NTB): Svalbardposten hadde 45 prosent flere sidevisninger i fjor enn året før. Snøskredet i desember og en skadeskutt isbjørn i mars trakk flest lesere.

2015 ble dermed et rekordår for nettavisen med 3,4 millioner sidevisninger, melder Svalbardposten.

Brorparten av sakene er på norsk, og norsktalende utgjør den største lesergruppa.

Noen av sakene blir også utgitt på engelsk. Etter at nettavisen begynte å oversette sakene sine, har det trukket en del lesere fra Storbritannia og USA, som utgjør omtrent åtte prosent av leserne.

Om lag fem prosent av leserne er svenske, og de er dermed den tredje største gruppa.

Nettutgaven innførte i 2012 en betalingsmur som dro ned lesertallet. De har fortsatt med det siden, men har noe gratis innhold.

I 2014 hadde de 2.373.260 sidevisninger, ifølge analyseverktøyet Google Analytics. Da var sakene som dro flest besøkende, en student som falt ned 20-25 meter dyp bresprekk og måtte reddes, og en isbjørn som hadde tatt seg inn til bebyggelsen i Longyearbyen.

Svalbardposten.no inngår ikke i oversikten til TNS Gallup over lesertall og opplag for dags-, uke- og fagpressen i Norge. Oversikten, som lages for Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Landslaget for lokalaviser (LLA), legges fram 8. mars.

Til toppen