NTB-SJEFEN: Administrerende direktør og ansvarlig redaktør Pål Bjerketvedt.
NTB-SJEFEN: Administrerende direktør og ansvarlig redaktør Pål Bjerketvedt. (Arkivfoto: Gard L. Michalsen)

Rekordresultat fra NTB: 15,2 millioner i pluss før skatt

Av en omsetning på 222 millioner kroner.

Nyhetsbyrået NTB (Norsk Telegrambyrå AS) leverte et resultat på et historisk høyt nivå i 2014 med 15,2 millioner kroner før skatt.

Det melder byrået i en pressemelding onsdag morgen. Tirsdag ble resultatet vedtatt på selskapets generalforsamling.

- Resultatet etter skatt er 13,1 millioner kroner. Selskapets resultatevne har vært stabil de siste årene. Omsetningen i fjor var 222 millioner kroner, heter det i pressemeldingen. 

NTB fører konsernregnskap, og de øvrige dattervirksomhetene bidrar vesentlig til omsetning og resultat. I tillegg til selve nyhetsbyrået inngår selskapene Retriever, Universum, Nyhetsgrafikk, NTB Arkitekst og Samfoto.

- Bidraget fra disse selskapene står for cirka to tredjedeler av 2014-resultatet. Bildebyrået NTB scanpix inngår som et forretningsområde i nyhetsbyrået (ikke eget selskap), heter det videre.

- 2014 har vært nok et godt og stabilt år for NTB. Selskapet har ytterligere styrket sin posisjon i mediemarkedet gjennom ny aktivitet og nye, store avtaler. Omfanget av skreddersøm og spesialløsninger har økt. Evnen til innovasjon, produktlansering, IT-utvikling og kundetilpasning er kritiske suksessfaktorer og har hatt mye oppmerksomhet gjennom året. Bredden i produkt- og tjenestetilbudet er i dag så stor at så å si samtlige aktører i mediebransjen har et kundeforhold til NTB, sier sjefredaktør og administrerende direktør Pål Bjerketvedt.

Bjerketvedt legger til at NTB har en meget dyktig stab, med stor evne til endring og utvikling.

- NTBs rolle er dynamisk i den forstand at vi kontinuerlig må tilpasse oss endringer i bransjen og nye behov.

Amedia, Schibsted, NRK og Polaris Media er de største eierne i NTB. Stabilitet preger styret etter valgene på generalforsamlingen 19. mai. Fem av seks aksjonærvalgte styremedlemmer var ikke på valg eller ble gjenvalgt.

Ny i styret er Lene Eltvik Vinfeldt fra Bergens Tidende.

Det øvrige styret består av Jon Espen Lohne (NRK, styrets leder), Stig Finslo (Amedia, styrets nestleder), Mari Velsand (Amedia), Anette Melbye (Aftenposten/Schibsted), Tor Olav Mørseth (Adresseavisen/Polaris).

Ansatterepresentanter: Anna Nesje, Hilde Hagevik Odde og Cornelius Poppe.

Til toppen