Rekordresultat fra NTB: 15,2 millioner i pluss før skatt

Av en omsetning på 222 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Nyhetsbyrået NTB (Norsk Telegrambyrå AS) leverte et resultat på et historisk høyt nivå i 2014 med 15,2 millioner kroner før skatt.

Det melder byrået i en pressemelding onsdag morgen. Tirsdag ble resultatet vedtatt på selskapets generalforsamling.

- Resultatet etter skatt er 13,1 millioner kroner. Selskapets resultatevne har vært stabil de siste årene. Omsetningen i fjor var 222 millioner kroner, heter det i pressemeldingen. 

NTB fører konsernregnskap, og de øvrige dattervirksomhetene bidrar vesentlig til omsetning og resultat. I tillegg til selve nyhetsbyrået inngår selskapene Retriever, Universum, Nyhetsgrafikk, NTB Arkitekst og Samfoto.

- Bidraget fra disse selskapene står for cirka to tredjedeler av 2014-resultatet. Bildebyrået NTB scanpix inngår som et forretningsområde i nyhetsbyrået (ikke eget selskap), heter det videre.

- 2014 har vært nok et godt og stabilt år for NTB. Selskapet har ytterligere styrket sin posisjon i mediemarkedet gjennom ny aktivitet og nye, store avtaler. Omfanget av skreddersøm og spesialløsninger har økt. Evnen til innovasjon, produktlansering, IT-utvikling og kundetilpasning er kritiske suksessfaktorer og har hatt mye oppmerksomhet gjennom året. Bredden i produkt- og tjenestetilbudet er i dag så stor at så å si samtlige aktører i mediebransjen har et kundeforhold til NTB, sier sjefredaktør og administrerende direktør Pål Bjerketvedt.

Bjerketvedt legger til at NTB har en meget dyktig stab, med stor evne til endring og utvikling.

- NTBs rolle er dynamisk i den forstand at vi kontinuerlig må tilpasse oss endringer i bransjen og nye behov.

Amedia, Schibsted, NRK og Polaris Media er de største eierne i NTB. Stabilitet preger styret etter valgene på generalforsamlingen 19. mai. Fem av seks aksjonærvalgte styremedlemmer var ikke på valg eller ble gjenvalgt.

Ny i styret er Lene Eltvik Vinfeldt fra Bergens Tidende.

Det øvrige styret består av Jon Espen Lohne (NRK, styrets leder), Stig Finslo (Amedia, styrets nestleder), Mari Velsand (Amedia), Anette Melbye (Aftenposten/Schibsted), Tor Olav Mørseth (Adresseavisen/Polaris).

Ansatterepresentanter: Anna Nesje, Hilde Hagevik Odde og Cornelius Poppe.

Powered by Labrador CMS