Sjefredaktør René Svendsen i Fredriksstad Blad.
Sjefredaktør René Svendsen i Fredriksstad Blad. (Foto: Erik Waatland)

FOLK

René Svendsen forlater Fredriksstad Blad - blir ny nyhetsredaktør i Nettavisen

- Å bli nyhetsredaktør i Nettavisen ser jeg på som utfordrende, spennende og akkurat passe skummelt, sier han til sin nye arbeidsgiver.

Sjefredaktør i Fredriksstad Blad, René Svendsen (48), forlater plankebyen og vender nesa mot Akersgata og Nettavisen. Der blir han nyhetsredaktør, skriver Nettavisen selv.

- Å bli nyhetsredaktør i Nettavisen ser jeg på som utfordrende, spennende og akkurat passe skummelt. Jeg tenker at en frisk, folkelig og antiautoritær nettavis som følger spillereglene i norsk presse, og med en moderne lokalaviseier som Amedia i ryggen, er akkurat det Norge trenger. Nettavisen har heftige vekstambisjoner, og jeg skal gjøre mitt beste for at de skal nås, sier Svendsen til sin nye arbeidsgiver.  

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum er glad for å få Svendsen med på laget. 

- Med René Svendsen har vi fått en av landets fremste redaktører. Han har gjort en imponerende jobb i Fredriksstad Blad, som flere ganger har fått priser som landets fremste lokalavis, sier Stavrum til egen avis. 

Svendsen begynner i Nettavisen over sommeren.

Videre skriver Nettavisen at nyansettelsen også fører til andre endringer i Nettavisen-ledelsen: Svendsen blir Stavrums stedfortreder på nyheter, mens nåværende nyhetsredaktør Erik Stephansen blir redaktør for meninger, debatt og kommentarer samtidig som han beholder ansvaret for presseetiske spørsmål.

 

Siste nytt rett til din innboks? Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates required
 

 

Til toppen