Helge Lurås er redaktør for nettstedet Resett.no
Helge Lurås er redaktør for nettstedet Resett.no (Larsen, Håkon Mosvold)

Resett-redaktør vil være med i Redaktørforeningen

Helge Lurås, redaktør i det omdiskuterte nettstedet Resett, har søkt om medlemskap i Redaktørforeningen.

Det bekrefter Lurås selv overfor Dagen.

– Resett ble etablert fordi vi mener de etablerte mediene ikke gjør en god nok jobb. Vi ønsker en god, kritisk og mangfoldig presse. Dermed er det også naturlig at vi forsøker å påvirke redaktørforeningen og medlemmene der i riktig retning. Det gjøres best ved å være medlem selv, skriver Lurås i en epost.

– Men det vil også være interessant for meg å høre mer om hva de andre redaktørene tenker, både om seg selv og om Resett. Jeg har sikkert noe å lære av de andre også, tilføyer han

Tidligere i sommer godkjente Norsk Redaktørforening Document-redaktør Hans Rustad som medlem. Da uttalte styreleder Harald Stanghelle i Redaktørforeningen at de ikke skal ta stilling til hva folk måtte mene på meningsplass.

– Det avgjørende er at mediet er forpliktet på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten, uttalte Stanghelle da.

I en SMS til Medier24 skriver Stanghelle:  «Vi behandler alle søknader grundig og seriøst. Derfor er det også helt unaturlig å kommentere de mulige søknadene før saksbehandlingen i hvert enkelt tilfelle er avsluttet.» 

Også Arne Jensen, generalsekretær i Norsk Redaktørforening skriver til Medier24 at de fra sekretariatets side følger den linjen at de ikke kommenterer medlemssøknader. 

Til toppen