Richard Aune har vært tillitsvalgt på fulltid i NRK i åtte år. Nå varsler han at det ikke blir gjenvalg.
Richard Aune har vært tillitsvalgt på fulltid i NRK i åtte år. Nå varsler han at det ikke blir gjenvalg. (Foto: Gard Michalsen)

Richard Aune gir seg som topp-tillitsvalgt for NRK-journalistene og vender nesa hjemover mot NRK Telemark

- Det viktigste for meg har vært å kjempe for at man skal kunne fungere godt i arbeidslivet, fra man går ut av studiene til man blir pensjonist, sier han.

Richard Aune har vært fulltids-tillitsvalgt for NRK-journalistene de siste åtte årene, og ledet dem gjennom NRK-streiken i vår. Nå varsler han om at han ikke tar gjenvalgt etter årsmøtet i november.

Han trekker fram det å kjempe for at NRK skal være en god arbeidsplass som nor av det viktigste som står igjen for hans del.  

- Det viktigste for meg har vært å kjempe for at man skal kunne fungere godt i arbeidslivet, fra man går ut av studiene til man blir pensjonist. NRK må være en arbeidsplass det er mulig å jobbe på i et helt arbeidsliv, og å sørge for at NRK er en arbeidsplass som passer til varierte hverdagsliv, sier han og legger til at samfunnsoppdraget også har vært viktig for han i rollen som tillitsvalgt: 

- Kampen for at NRK skal være en god allmennkringkaster, og at det er mulig å lage godt innhold har også vært viktig, sier han. 

 

Tilbake til NRK Telemark 

Når valgperioden er over om tre måneder vender han nesa hjemover mot Telemark, og gleder seg til å komme tilbake på desken i NRK Telemark igjen. 

- Jeg gleder meg stort. Jeg har jobba med journalister og journalistikk hele tida, men jeg kommer enda tettere på redaksjonen og det journalistiske. Det blir fint, sier han. 

Og mye har skjedd på de åtte årene han har vært tillitsvalgt på heltid.

- Jeg tror ikke det blir roligere. I tiden jeg har vært heltidstillitsvalgt har det skjedd mye, og kommet mange nye krav til det man må mestre som journalist, men jeg tror jeg har klart å henge med på utviklingen, sier Aune. 

Han er svært takknemmelig for samarbeidet han har hatt med kollegaer fra NRK Sapmi i nord til barne-tv og NRK Super på Marienlyst. 

- Hvis du skal bli kjent med hele NRK, så er det to jobber du kan ha: Kringkastingssjef og fulltidstillitsvalgt i NRKJ. Det er ingen andre steder hvor du får et tverrsnitt av hele NRK, og får bli kjent med hele organisasjonen på den måten. Det er noe jeg er veldig takknemlig for og noe jeg kommer til å ta med meg, sier han.

Til toppen