Julie Solberg og Rikke Monsen, programlederne i podkasten SCHENDIS
Julie Solberg og Rikke Monsen, programlederne i podkasten SCHENDIS (Foto: Alexander Winger)

Rikke og Julie skal lede Nettavisens nye kjendis-podkast «Schendis»: – Det skal alltid være koselig, ærlig og litt kleint

– Vi måtte le da akkurat vi to ble valgt til å lage podkast, fordi Julie er kjendis-reporteren med talefeil, så hun sier «schendis», sier programleder Rikke Monsen om kollega Julie Solberg.

Tirsdag morgen lanseres den nye podkastsatsningen til Nettavisen. «Schendis» er deres nye kjendispodkast, og skal ledes av Nettavisen-journalistene Julie Solberg og Rikke Monsen.

Begge brenner for kjendiser og kjendis-nytt, ifølge en pressemelding fra Nettavisen.

Julie Solberg og Rikke Monsen, programlederne i podkasten SCHENDIS
Julie Solberg og Rikke Monsen, programlederne i podkasten SCHENDIS

– Vi er vant til å møte kjendisene på rød løper, men nå har vi lyst til å bli kjent med hvordan personene egentlig er i en avslappet setting, forteller programleder Julie Solberg i meldingen.

I de tre første podkast-episodene er det samfunnsdebattant og skuespiller Ulrikke Falch, artist og programleder Stian «Staysman» Thorbjørnsen og Debatten-programleder Fredrik Solvang som er gjester. 

– Vi har valgt ut kjendiser som vi har et visst inntrykk av, men som vi ønsker å bli bedre kjent med, og vi vil at det skal være folk som alle er nysgjerrige på, men som også er veldig ulike. Vi føler start-trioen vår beviser det, er beskjeden fra de to programlederne.

 

– Vi har blitt skikkelig satt ut

Konseptet tar utgangspunkt i et sett med spørsmål som ble brukt som selskapslek i Frankrike på 1800-tallet, som senere ble ført i pennen av den franske forfatteren Marcel Proust. Han utformet spørsmålene slik at de skulle vise en persons sanne jeg.

– Spørsmålene vi plukker ut varierer fra person til person, men vi har allerede erfart at det kommer veldig mye morsomt ut av de ulike spørsmålene. Vi har null kontroll over hvilke ting som kommer frem, så det er flere ganger vi har blitt skikkelig satt ut, forteller Monsen.

Navnet «Schendis» er basert på en av podkastens programledere sin uttalelse av ordet kjendis.

– Vi måtte le da akkurat vi to ble valgt til å lage podkast, fordi Julie er kjendis-reporteren med talefeil, så hun sier «schendis». Jeg snakker Fredrikstad-dialekt, som jeg mener er noe av det fineste som finnes, men som andre vil ha til å være Norges styggeste dialekt. Så vi er ikke en helt vanlig, men veldig jovial duo, da, sier Monsen .

Solberg sier i meldingen at dette er nytt for dem, men understreker at hun tror engasjementet er nøkkelen som skal få dem til å lykkes.

– Vi er både stressa, litt starstruck og oss selv på godt og vondt i studioet. Målet er at det alltid skal være koselig, ærlig og litt kleint, da har vi lykkes med det vi vil ha ut, sier Solberg.

Julie Solberg og Rikke Monsen, programlederne i podkasten SCHENDIS
Julie Solberg og Rikke Monsen, programlederne i podkasten SCHENDIS Foto: Alexander Winger
Til toppen