Glade prisvinnere: Riksmålsforbundet hedret (f.v.) Kjetil Rolness med Gullpennen, Lisbeth David-Andersen i NRK P2 fikk Lytterprisen og Yama Wolasmal i TV2 fikk TV-prisen.
Glade prisvinnere: Riksmålsforbundet hedret (f.v.) Kjetil Rolness med Gullpennen, Lisbeth David-Andersen i NRK P2 fikk Lytterprisen og Yama Wolasmal i TV2 fikk TV-prisen. (Foto: Stig Michaelsen / Riksmålsforbundet)

Riksmålsforbundets mediepriser til Kjetil Rolness, Yama Wolasmal og Lisbeth David-Andersen

- En frekk og uredd stil, der han kombinerer akademisk etterrettelighet med en slående, velformulert retorikk, sier juryen om Kjetil Rolness.

Riksmålsforbundet hedret mandag Kjetil Rolness med Gullpennen for 2016, mens Lytterprisen går til Lisbeth David-Andersen i NRK P2 og TV-prisen til Yama Wolasmal i TV2.

Det melder Riksmålsforbundet på sine nettsider. Der kan du også se opptak av prisutdelingen fra Cafe Engebret mandag ettermiddag.

I juryens begrunnelser heter det blant annet:

Kjetil Rolness:

Årets prisvinner, Kjetil Rolness, mestrer det å ytre seg på alle meningsplattformene i det nye medielandskapet på en imponerende måte. Han har i mange år vært en engasjert og «leken» skribent i de etablerte mediene, først og fremst som lørdagskommentator i Dagbladet. Han er kjent for en frekk og uredd stil, der han kombinerer akademisk etterrettelighet med en slående, velformulert retorikk.

Lisbeth David-Andersen: 

Årets Lytterpris-vinner er en av radioens tro tjenere. Lisbeth David-Andersen har vært i NRK radio i mange år og vært det meste: Reporter, intervjuer, programleder, vaktsjef, rådgiver – stort sett alt. Hun har arbeidet i nyhetene, i fakta- og kulturavdelingen. I hennes reportasjer er alt, selv detaljene, utprøvd, veiet og sjekket. Og hun praktiserer en djerv form for dannet frekkhet som gjør det komplett umulig for intervjuobjektene ikke å svare når hun stiller et av sine velformulerte spørsmål.

 

Yama Wolasmal: 

Yama Wolasmals virke hviler på to ben. Han er utenriksreporter og programleder for Underhuset, et debattprogram i TV2 Nyhetskanalen. De færreste av oss har opplevd den virkelighet en utenriksreporter tidvis må oppsøke. Evnen til journalistisk og språklig formidling settes tidvis på hard prøve under slike omstendigheter. Kan hende mest bemerket er hans reportasjer fra Afghanistan, landet han og hans familie kom fra til Norge i 1986.

Til toppen