Roar Bjærum
Roar Bjærum (Foto: Telenor Microfinance Bank)

FOLK

Roar Bjærum ny Lendo-sjef: Skal ta selskapet ut i verden

Schibsted-eide Lendo Group skal ekspandere. Den jobben skal Roar Bjærum påta seg.

Det skriver Schibsted i en pressemelding mandag.

Lendo, som sammenligner tilbud om privat- og bedriftslån, bygger videre den internasjonale delen av organisasjonen som ble lansert i fjor høst. Som et ledd i denne prosessen har Roar Bjærum blitt ansatt som administrerende direktør i Lendo Group - med hovedoppgave å videreutvikle selskapets tilbud og fortsette internasjonaliseringen av selskapet, står det i meldingen.

– Jeg gleder meg over denne muligheten til å lede Lendo inn i neste fase av selskapets historie. Det er virkelig spennende å se hvordan et oppstartsselskap innenfor fintech gjennom gode tjenester og dyktige medarbeidere har oppnådd så stor utbredelse som vi har sett til nå. Jeg føler et stort ansvar for videreføringen av det gode arbeidet som allerede er gjort, og til å ta del av den kulturen som er bygget opp i selskapet. Og ikke minst gleder jeg meg til å presentere Lendos produkter og tjenester til enda flere kunder og markeder, sier Roar Bjærum, nytilsatt administrerende direktør i Lendo Group.

Han begynte i jobben mandag 17. februar.

Lendo Groups ledelse består nå av Roar Bjærum, Hanna Neidenmark, Mikaela Grännby og Dagfinn Teigland. Ytterligere rekruttering vil skje i løpet av våren. Lendo Group har base i Oslo og vil være integrert med Lendos norske kontor på oppstartscampus på Tøyen.

– Schibsteds tilbud om finansielle tjenester har fokus på åpenhet, og gjør det mulig for folk å ta mer informerte beslutninger knyttet til sin personlige økonomi. Det er mye penger å spare for kundene på å sammenligne lån. Vår internasjonale investering i Lendo viser både stort markedspotensial og hvor stort behovet for slike tjenester er for mennesker rundt om i verden. Jeg er veldig glad for at Roar har takket ja til å lede denne satsingen fremover, sier Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted.

Bjærum har bakgrunn både fra Nordea og Telenor.

– Roar kommer inn med både nye perspektiver og en solid og relevant erfaring. Vi er utrolig glade for å ha ham om bord som ansvarlig for Lendos spennende reise framover. Selskapet er i ferd med å bli en synlig global aktør innen finansielle tjenester, i dag er vi til stede i syv land. Fokuset for fremtiden blir å bane vei for raskere ekspansjon og produktutvikling i alle våre markeder, med utspring i vår hub i Oslo under Roars ledelse, sier Dan Ouchterlony, styreleder i Lendo. 

Lendo ble grunnlagt i Sverige i 2007.

Til toppen