Konstituert distriktsredaktør Robin Mortensen (40) i NRK Finnmark.
Konstituert distriktsredaktør Robin Mortensen (40) i NRK Finnmark. (Foto: Erik Waatland)

FOLK

Robin Mortensen (40) er ansatt som ny distrikts­redaktør i NRK Finnmark

- Selv om jeg var eneste søker er jeg selvfølgelig glad for å få jobben.

Medier24 har tidligere omtalt søkerlisten til jobben som distriktsredaktør i NRK Finnmark, der Robin Mortensen, som var konstituert i jobben, var eneste søker.

Nå er det klart at han blir NRK Finnmarks permanente sjef.

- Selv om jeg var eneste søker er jeg selvfølgelig glad for å få jobben. Slikt er ikke gitt på forhånd. Morten Ruuds bortgang i sommer førte redaksjonen i sorg og sjokk, men som en del av ledelsen i NRK Finnmark ble det naturlig for meg å si ja til å ta over ansvaret som konstituert redaktør, sier Mortensen.

NRK Finnmark har ansvar for nyhetsdekning av Finnmark på alle plattformer, og er en del av NRKs region nord som består av tre distriktskontorer og en riksavdeling.

Mortensen har bred journalistisk bakgrunn fra Finnmark Dagblad, Altaposten og NRK. Han har siden juli vært konstituert som distriktsredaktør i NRK Finnmark, og var det siste året før dette redaksjonssjef samme sted.

Regionredaktør Tone Kunst i NRK Nord-Norge. Bilde: NRK

Han begynte i NRK Finnmark i 2013, og har vært programleder i radio, reporter i radio og TV og vaktsjef i nyhetsredaksjonen før han ble redaksjonssjef. Mortensen har også vært sentral i arbeidet med på å bygge opp NRKs tilbud på nett og sosiale medier i Finnmark.

I tillegg til redaksjonell erfaring har Robin Mortensen i mange år hatt tillitsverv i Norsk Journalistlag og NRKs Journalistlag.

- Jeg er svært fornøyd med å få en flink, stødig og handlekraftig leder som Robin til å lede NRK Finnmark, og gleder meg til å ha han fast med i regionledergruppa for Nord-Norge i arbeidet fremover, sier regionredaktør Tone Kunst.

Mortensen var eneste søker til stillingen som ble stående tom etter at Morten Ruud gikk bort i sommer.

- At det var Morten som rekrutterte meg inn i ledergruppa gjorde det enklere å ta den beslutningen. NRK Finnmark er en vital redaksjon med spennende planer og høye ambisjoner om å sette saker fra fylket på den regionale og nasjonale dagsorden. Det arbeidet gleder jeg meg til å ta fatt på, sier Robin Mortensen.

Til toppen