Iver Johansen Aastebøl har allerede hatt sommerferie og er nå tilbake i jobb igjen.
Iver Johansen Aastebøl har allerede hatt sommerferie og er nå tilbake i jobb igjen. (Foto: Privat)

Sommerpraten

Rødts kommunikasjonssjef mener Siv Jensens «jævla sosialistene»-tale er årets flause

– Det gikk nok ikke helt etter planen, sier Iver Johansen Aastebøl i sommerpraten.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. Neste mann ut er Iver Johansen Aastebøl, kommunikasjonsansvarlig i Rødt.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2019? 
 
– For partiene har det vært ganske uforutsigbart og kaotisk. Det overrasker meg at Erna Solbergs regjering ikke klarer å ligge i forkant og ha initiativet i den offentlige debatten, selv med flertallsregjering. De blir gang på gang dratt med av begivenheter utenfor egen kontroll og ender opp med å respondere på saker andre har satt på dagsorden. Et eksempel: Få hadde vel spådd ved starten av året at et knippe lokale bompengelister ville dominere inngangen mot lokalvalget til de grader, og skyve andre saker helt i bakgrunnen. Men for vår del i Rødt har det gått fint, vi er vel omtrent det eneste partiet som ikke mister velgere den veien om dagen. 

– Hva er årets flause til nå?   
 
– Det frister å si Facebooks utrulling av Creator Studio, men jeg går for Siv Jensens tale om å «knuse de jævla sosialistene». Det utløste en strøm av innmeldinger og pengestøtte til partiene på venstresida, så det gikk nok ikke helt etter planen. 

– Hvilken bransjeperson har inspirert deg i år? 
 
– Hun kan kanskje ikke kalles en bransjeperson, men det den amerikanske politikeren og aktivisten Alexandria Ocasio-Cortez gjør med politisk kommunikasjon på Instagram er imponerende. 
 
– Hva gjør du i sommer?
 
– Årets ferie er unnagjort, det ble familieferie på Sørlandet og i Trøndelag. Nytt av året var å ta konsekvensen av at jeg er uhelbredelig a-menneske, så jeg har stått opp omtrent like tidlig i ferien som jeg gjør resten av året. For andre høres det sikkert pyton ut, men for meg har det vært helt topp. Dessuten blir overgangen til å begynne på jobb igjen mye enklere. Så der har du et utradisjonelt ferietips! 
 
– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?
 
– Vanligvis færrest mulig. For meg handler ferie om å koble av fra de medievanene jeg har i hverdagen. Så det blir minst mulig nyheter. Denne sommeren har det riktignok blitt mye podkast. Ingenting om nyheter og politikk, mest om løping. 
 
– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?
 
– Jeg har aldri vært sommervikar, men en sommertabbe jeg gjorde i en del år var å la Facebook-siden til Rødt ta sommerferie. Vi publiserte nærmest ingenting i hele juli, og glemte helt at folk ikke tar så mye ferie fra sosiale medier som de gjerne skryter på seg. Så de siste årene har det vært fullt trykk på alle flater gjennom alle ferier. 
 
– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?
 
– Spør mer! Folk som er ferske er altfor dårlige til å spørre og grave. Vær litt skamløs: Sett deg ned i lønsjen med den flinkeste på jobben og spør i vei. Når sommeren er over er det for seint.
Til toppen