Pressens Faglige Utvalg i arbeid - her fra et møte vinteren 2015.
Pressens Faglige Utvalg i arbeid - her fra et møte vinteren 2015. (Arkivfoto: Gard L. Michalsen)

Rogalands Avis felt i PFU for å skrive at Odins Soldater «hadde god dialog med politiet»

Sjekket ikke opplysningene, spurte ikke politiet om det stemte.

Oslo (NTB): Rogalands Avis er felt i Pressens Faglige Utvalg for å skrive at Odins Soldater hadde god dialog med politiet.

Sør-Vest politidistrikt klaget inn en artikkel i Rogalands Avis om at Odins soldater var blitt anmeldt til politiet i Stavanger. I artikkelen opplyser en representant for gruppen at de har en god tone og dialog med politiet.

Politiet mener det foreligger brudd på Vær Varsom-plakatens (VVP) bestemmelser om kontroll av opplysninger (punkt 3.2), retten til samtidig imøtegåelse (4.14) og punktet om tilsvarsrett (4.15).

Rogalands Avis sa seg under saksbehandlingsrunden til PFU enig i brudd på VVP 4.14, og skriver i en epost til klageren at de i dette tilfellet ikke har gjort den journalistiske jobben godt nok.

– De påfølgende publiseringene av et intervju med politistasjonssjefen og et leserinnlegg fra politiet rettet ikke fullt ut opp det opprinnelige presseetiske overtrampet, heter det blant annet i uttalelsen fra PFU.

«Pressens Faglige Utvalg mener Rogalands Avis burde forstått at utsagn om «god dialog med politiet» fra en kontroversiell gruppe med en kontroversiell aktivitet forutsatte en ytterligere undersøkelse fra redaksjonens side», konkluderer utvalget.

  • LES MER: Åtte medier ble felt av PFU i tirsdagens møte. Les mer om alle sakene på Presse.no
Til toppen