Roger Sevrin Bruland er NRKs nye Berlin-korrespondent
(Foto: Privat)

FOLK

Roger Sevrin Bruland er NRKs nye Berlin-korrespondent

Tar over etter Guri Norstrøm som Berlin-korrespondent, skriver NRK i en pressemelding.

- Med Roger Sevrin Bruland får NRK en allsidig korrespondent med solid kunnskap om og engasjement for dekningsområdet. Han har gjennom flere år vist stor evne til å komme i kontakt med alle typer folk og formidle deres historier. I tillegg til utviklingen i Tyskland, blir Øst-Europa viktig å følge tett i tiden som kommer, sier Gunnhild Viken, konstituert redaksjonssjef i Utenriks i pressemeldingen. 

12 personer søkte på stillingen, som kun ble utlyst internt i NRK. 

Bruland har jobbet ti år i nyhetsavdelingen i NRK og jobbet mye utenriks, der han har hatt Øst-Europa og Balkan som spesialområde. 

- Roger brenner virkelig for å fortelle viktige historier. Han kommer tett på alle typer folk og evner å formidle hvordan de har det. Han har mye erfaring fra felt i krevende situasjoner. Og han har både overblikket og kunnskapen som skal til for å formidle det store bildet fra et område av Europa der det skjer mye, sier Viken.

Bruland har en mastergrad fra University of Aberdeen og en bachelorgrad fra Universitetet i Bergen. For tiden har han permisjon fra NRK og studerer dokumentarfilm i Bucuresti, ifølge meldingen. 

Til toppen