Frank Rossavik til Aftenposten.
Frank Rossavik til Aftenposten. (Foto: Håvard Bjelland, Spartacus forlag)

Rossavik slutter som politisk redaktør i BT for å bli kommentator i Aftenposten

Skal kommentere utenriksnyheter i Norges største avis.

Frank Rossavik (49) er ansatt som hovedkommentator utenriks i Aftenposten. Rossavik kommer fra stillingen som politisk redaktør i Bergens Tidende, og begynner i sin nye jobb 1. januar 2016.

Det melder Aftenposten fredag morgen.

- Situasjonen i Syria, med fremveksten av IS, borgerkrig og flyktningkrise utløser et økt behov for å forstå verden rundt oss. Krigen i Ukraina har endret Norges og Europas forhold til Russland, noe som krever journalistiske ressurser i arbeidet med å beskrive, analysere og forklare, heter det i meldingen.

- I Aftenposten er vi opptatt av å tilby våre lesere utenriksjournalistikk fra øverste hylle. Vi er glade for at en av landets mest anerkjente kommentatorer vil bidra til det, skriver Aftenpostens politiske redaktør Trine Eilertsen videre.

  • Rossavik har lang erfaring som journalist, kommentator og redaktør i blant annet Bergens Tidende og Morgenbladet. Han sitter i styret i Fritt Ord og sitter i Kringkastingsrådet ut året.
  • Rossavik var korrespondent i Brussel i perioden i 2001-2005, og skrev boken «Hei til EU» etter det. I 2007 mottok Rossavik Brageprisen for biografien om Einar Førde, «Stikk i strid».  Han har også skrevet historien om SV, «SV. Fra Kings Bay til Kongens Bord», og «En god story. En biografi om Kåre Valebrokk».
  • Rossavik var pressesekretær i SV i perioden 1988-90 og informasjonssjef i Europabevegelsen under EU-kampen (1992-95).
  • Frank Rossavik er Master i « International Political Relations » og har en bachelor fra Universitetet i Bergen.
Til toppen