Rune Møklebust har nå fått jobben som regionredaktør i NRK Vest på permanent basis.
Rune Møklebust har nå fått jobben som regionredaktør i NRK Vest på permanent basis. (Foto: NRK)

FOLK

Rune Møklebust er ny regionredaktør i NRK Vest

– Jeg kan vanskelig se for meg en bedre leder for region Vest, sier distriktsdirektør Marius Lillelien.

Rune Møklebust er ansatt som regionredaktør i NRK Vest, opplyser kanalen.

Han har vært konstituert i stillingen det siste året, men går nå inn i den på fast basis. Møklebust får dermed det overordnede ansvaret for NRK Rogaland, NRK Vestland og all nasjonal programproduksjon i Bergen.

– Det har vært veldig inspirerende å fungere i stillingen i denne perioden, og nå gleder jeg meg til å få jobbe videre med de dyktige og ambisiøse medarbeiderne og lederne her i vest, sier Møklebust.

– Historiene vi forteller og programmene vi lager betyr mye  for folk, både lokalt og nasjonalt. Jeg ser veldig fram til at vi sammen skal styrke og utvikle denne posisjonen framover, sier han.

NRKs distriktsdirektør, Marius Lillelien, skryter av Møklebust.

– Rune er en leder som gjennom sin karriere i NRK har vist seg som sterk på nyskaping. Han er blant annet en av de sentrale personene bak utviklingen av sjangeren sakte-TV. Han har også vist seg å være svært dyktig i strategiarbeid og endringsprosesser – og er en inkluderende og samtidig tydelig leder, sier han.

– Rune har en intuitiv forståelse for NRK-oppdraget og spennet vi står imellom tradisjon og utvikling. Jeg kan vanskelig se for meg en bedre leder for region Vest, sier Lillelien.

Møklebust har vært ansatt i NRK siden 1999, og har bekledd stillinger som både journalist, redaksjonssjef og programsjef.

Til toppen