VG-redaktør Gard Steiro, her under Nordiske Mediedager i mai.
VG-redaktør Gard Steiro, her under Nordiske Mediedager i mai. (Erik Waatland)

Samboeren til Tor Mikkel Wara klager VG inn til PFU

Hevder at avisa fikk beskjed om feil, men likevel valgte å publisere saken, skriver Dagbladet søndag kveld.

Laila Anita Bertheussen er midlertidig permittert justisminister Tor Mikkel Waras samboer, og har nå levert en klage på en VG-sak til Pressens Faglige Utvalg (PFU), skriver Dagbladet. 

Saken det dreier seg om heter «Opplysninger til VG: PST sikret bevis med hemmelig kamera» og ble publisert 15. mars. Saken inneholder ifølge klagen og Dagbladet to feil: Kameraet var ikke hemmelig og PST sikret heller ingen bevis gjennom opptaket.

Waras samboer er siktet for å ha tent på bilen til Wara, men hennes advokat sa til TV 2 i helgen at han forventer at saken henlegges. 

Advokat John Christian Elden skal ha gjort VG oppmerksomme på én av feilene før publisering, ifølge Dagbladet.

– Jeg er ikke kjent med hvem av de navngitte journalistene på saken som angivelig skal ha fått opplysninger fra den anonyme kilden, som enten lyver eller ikke eksisterer, eller hvordan VGs redaksjonelle ledelse har sjekket påstanden før de aksepterte at saken basert på en angivelig anonym én-kilde-påstand kom på trykk, sier Elden til Dagbladet.

PFU-sekretariatet bekrefter overfor Dagbladet at de har mottatt klagen, men at de ikke har fått sett på den enda. Det gjør også at VGs digitalredaktør Ola Stenberg, som svarer på vegne av avisen, ikke ønsker å gå inn på klagen, men sier til Dagbladet at VG avventer med å kommentere saken fram til sekretariatet har behandlet klagen i første runde. 

Til toppen