Produksjonen av Samsung Galaxy Note 7 er midlertidig stanset, melder medier.
Produksjonen av Samsung Galaxy Note 7 er midlertidig stanset, melder medier.

Samsung måtte trekke telefon etter brannfare - nå kjenner de det på lommeboka

Samsungs aksjekurs på den sørkoreanske børsen falt ytterligere 3 prosent onsdag morgen i kjølvannet av tirsdagens stopp av alt salg av smarttelefonen Galaxy Note 7.

  • Endret
NTB/Medier24 (OSLO): Bare tirsdag falt aksjene til Samsung 8 prosent, det største fallet på en dag siden 2008, som utgjorde et tap på 17 milliarder dollar i selskapets markedsverdi. 
 
Årsaken til det dramatiske fallet er at Samsung måtte trekke sin toppmodell på grunn av sikkerheten til brukerne.

Personer som er i besittelse av det som regnes som Samsungs toppmodell, blir rådet til å slå smarttelefonen av umiddelbart ettersom det er meldt om flere tilfeller der batteriet har eksplodert eller tatt fyr.

Da selskapet for en drøy måned siden trakk tilbake 2,5 millioner enheter av den aktuelle modellen, fikk dette ikke noen særlig effekt på selskapets renommé.

Når Samsung nå stanser alt salg og produksjon av modellen og ber alle kunder om å skru den av umiddelbart, synes situasjonen å være langt mer alvorlig.

Onsdag morgen falt aksjene med ytterligere 3 prosent.

Tokyo-børsen opplevde også et fall onsdag morgen da Nikkei-indeksen gikk ned 1,02 prosent til 16.850,73, og Topix-indeksen falt med 0,5 prosent.

Den samme trenden var det i Hongkong hvor Hang Seng-indeksen falt 0,69 prosent ned til 23.386,11.

Til toppen