Christian Kjelstrup er ny ansvarlig redaktør i tidsskrifet Samtiden
Christian Kjelstrup er ny ansvarlig redaktør i tidsskrifet Samtiden (Foto: Samtiden)

Samtiden får fast redaktør: Christian Kjelstrup blir ny redaktør for tidsskriftet

Samtiden har siden 2014 har hatt en rullerende redaktørordning, men nå er det klart at Kjelstrup blir ny og fast redaktør for tidsskriftet for politikk, litteratur og samfunnsspørsmål.

Kjelstrup har jobbet som redaktør for norsk skjønnlitteratur i Aschehoug siden 2005.

– Jeg tror tidsskriftene er viktigere enn noen gang før, som kilde til fordypning, opplysning og en større samtale om de viktigste spørsmålene i vår tid. Men vi må nå ut på nye måter enn før, sier den nye redaktøren.

Kjelstrups første nummer kommer i februar 2017.

Han er utdannet litteraturviter fra universitetene i Oxford og St. Petersburg, og journalist fra Høgskolen i Oslo. Kjelstrup har bakgrunn som kritiker og oversetter, og har lagd en rekke radiodokumentarer om internasjonal politikk og kultur.

Samtiden er Norges største og eldste allmennkulturelle tidsskrift, grunnlagt i 1890. Tidsskriftet er et ledende medium for politikk og kultur i Norge og presenterer et bredt spekter av temaer, skribenter og sjangrer for å skildre og analysere vår egen samtid. Alt i et format som gjør det mulig å gå i dybden der dagspressen haster forbi, skriver de om seg selv.

Til toppen