Schibsted og Platekompaniet selger Wimp til Jay-Z

Schibsted og Platekompaniet selger Wimp til Jay-Z

- Ikke vår kjernevirksomhet, sier Schibsted.

wimp-kollasj

I en børsmelding til Oslo Børs fredag morgen opplyser Schibsted ASA  at datterselskapet Streaming Media AS selger sin eierandel i det svenske selskapet Aspiro AB. Kjøper er amerikanske Project Panther Bidco Ltd.

Mer kjent: Aspiro driver den kjente musikktjenesten Wimp. Og kjøperen, Panther, kontrolleres av S. Carter Enterprises. Også kjent som Jay-Z. 

Schbsted eier 75 prosent av aksjene i Streaming Media AS, resten eies av Platekompaniet AS og investeringsselskapet Verdane Capital VIII. Og Streaming Media eier igjen 76 prosent av «Wimp», Aspiro AB.

Streaming Media AS har altså akseptert et bud fra Panther for sine 76 prosent. Panther har også lagt inn bud på alle aksjene i selskapet, og den uavhengige budkomiteen i Aspiros styre har enstemmig anbefalt aksjonærene å akseptere budet, heter det i børsmeldingen.

Panthers bud er på 1,05 svenske kroner per aksje, og verdsetter egenkapitalen i Aspiro til 464 millioner kroner.

Finansdirektør Trond Berger i Schibsted ASA sier følgende om salget i børsmeldingen: 

- Schibsted og Streaming Media har utøvd aktivt eierskap i Aspiro i tre år, og Aspiro har hatt betydelig fremgang i denne perioden. Schibsted mener det er stort potensial for ytterligere vekst for selskapet. Aspiro trenger betydelig kapital for å ekspandere og en sterk og dedikert eier for å kunne konkurrere i det globale markedet for musikkstreaming.

- For Schibsted er ikke Aspiro regnet som kjernevirksomhet, og vi ønsker å allokere våre finansielle resurser til kjernevirksomheten vår. Panther, som kontrolleres av S. Carter Enterprises, LLC, har tilstrekkelige finansielle resurser og høy grad av kompetanse i musikkindustrien. Jeg mener derfor de som eier vil være bedre egnet til å løfte Aspiro med sin avanserte musikkstreamingtjeneste til et nytt nivå, sier Berger.

Saken blir oppdatert. 

Til toppen