SPONSER STUDENTER: Erik Sønstelie, leder for Schibsteds journalistikk-akademi og SKUP-styreleder Jan Gunnar Furuly.
SPONSER STUDENTER: Erik Sønstelie, leder for Schibsteds journalistikk-akademi og SKUP-styreleder Jan Gunnar Furuly. (Bilde: )

Schibsted og SKUP sponser studenter som vil på konferanse

Ti stipender på 5000 kroner til gravelystne mediestudenter.

Torsdag møttes SKUP-styret for å planlegge de siste bitene av årets konferanse, og mer om den kan du lese her.

Samme dag presenterte også SKUP (Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse) sammen med Schibsted et nytt stipend av året – en mulighet for flere studenter til å komme på konferansen:

Ti stipender på 5000 kroner skal gi flere studenter muligheten til å komme på konferansen. Beløpet vil kunne dekke både opphold og konferanseavgift, og noe av reiseutgiftene. De 50.000 kronene kommer fra Schibsted, og her forklarer Erik Sønstelie hvorfor konsernet bidrar:

- SKUP er en veldig viktig konferanse for kvalitetsjournalistikken i Norge. Schibsted har en lang tradisjon, og vi ønsker å bringe den videre i en ny tid, blant annet ved å gi flere studenter muligheten til å delta på konferansen. Det bør være en arena for inspirasjon og utvikling, også for fremtidige journalister, sier Sønstelie.

Han er leder for Schibsteds eget journalist-akademi. Akademiet har siden 2013 utdannet flere hundre ansatte i konsernet i en rekke forskjellige temaer, og samarbeider med flere organisasjoner og aktører i bransjen.

Nå utvides altså samarbeidet med SKUP til et nytt stipend. Bakgrunnen for ordningen er en tilbakemelding om at det gjøres for lite for studenter.

- Vi fikk ideen etter stadig respons om dette – hvorfor gjør vi så lite for studentene, som kanskje ikke har råd til å komme hit. Dette er et tiltak som kan bidra til å så noen frø for å skape kvalitet i journalistikk. At man ikke bare løper 60-metere, sier SKUPs styreleder Jan Gunnar Furuly.

Nå inviterer han studenter over hele landet til å søke på stipendet.

- Vi lyser det ut og ber studenter om å skrive en begrunnet søknad. Så vil vi vurdere søknadene og innvilge ti stipender. Disse får dekket det meste av kostnadene, men litt reise må man betale selv. Og det synes vi er greit – litt bør man spytte i selv for å få med seg dette, sier Furuly.

- Hvordan blir det for studentene å komme til Tønsberg?

- Det blir vel som å komme på et vekkelsesmøte, der masse predikanter snakker om gravejournalistikk som gospel. Jeg håper at de drar hjem med lysende øyne og en vekket sjel!

- Kan det få en effekt utover de ti som får komme på konferansen med stipend?

- Studenter snakker jo sammen, og forhåpentligvis deler sin erfaring og lærdom etter konferansen. Vi har også noen studenter som er frivillige på arrangementet, og skaper dermed et litt større miljø for unge på konferansen, sier Furuly.

Til toppen