Aslak Berge og Trine Forsland overtar aksjene til Schibsted.
Aslak Berge og Trine Forsland overtar aksjene til Schibsted. (Foto: iLaks)

Schibsted selger seg ut av iLaks

Gründerne Aslak Berge og Trine Forsland kjøper Schibsted sine aksjer i iLaks – og skal nå eie hele nettavisen selv.

Schibsted selger sine aksjer i nettavisen iLaks. Gründerne Aslak Berge og Trine Forsland overtar Schibsteds 34 prosent av selskapet – og skal gjennom sitt eget selskap, Octavian Forlag, nå eie hele nettavisen. Det skriver de i en pressemelding.

– Jeg vil benytte anledningen til å takke Schibsted, og særlig Bergens Tidende, for et godt samarbeid og fellesskap gjennom seks år. Nå går iLaks videre på egne bein, og det er jeg trygg på at vi vil gjøre på en utmerket måte, sier redaktør og gründer Aslak Berge i meldingen.

Schibsted har vært inne i selskapet siden 2014, gjennom Bergens Tidende og Sysla-samarbeidet. iLaks dekker oppdrettsnæringen og har også en engelskspråklig nettavis, Salmon Business, med i porteføljen. 

Selv om Berge og Forsland overtar på et tidspunkt hvor koronapandemien preger økonomien, ser Berge lyst på fremtiden til avisa. 

– Vi merker naturligvis også en koronaeffekt på salget, sier Berge i meldingen og legger til:

– Ordreboken er tynnere enn på samme tid i fjor, og vi opplever også en økt usikkerhet på kundefordringer. Når det er sagt, har vi en robust kostnadsstruktur og tåler en del juling.

Mari-Marthe Aamold, daglig leder i Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad, takker for samarbeidet. 

– iLaks er en viktig nisje- og næringslivsavis for bransjen, med grundige analyser. Ingen brenner mer for iLaks enn Aslak og Trine, og vi tror salget er et fornuftig grep for den videre veksten for selskapet. Vi takker for samarbeidet, og ønsker dem lykke til videre, sier hun i meldingen. 

Partene ønsker ikke å offentliggjøre kjøpesummen for aksjene.

Til toppen